Már csak órák vannak hátra és lecsap a vihar, húsvéthétfőn fagyhat is

eső zivatar vihar időjárás Budapest
Vágólapra másolva!
Hűvös és zivataros lesz a húsvét. Hétfőn akár fagyhat is - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Szombat: A gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőkből eleinte főleg keleten, este - egy összeáramlás mentén - a középső országrészben alakulnak ki záporesők. Az északi szél többfelé megerősödik. 10-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Húsvétvasárnap: A többórás napsütést délután gomolyok zavarják, de csak elszórtan fordulhat elő zápor. Az északkeleti szél több helyen lesz erős, néhol viharos.

Reggel 0, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.


Húsvéthétfő: A reggelinapsütést követően felhőátvonulások várhatók, melyekből elszórtan alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. Az északi szél továbbra is erős lesz, tovább rontja a hőérzetet.

Reggel ismét csak fagypont körül alakul a hőmérséklet,

délután is hűvös lesz: 10 fok valószínű.

Kedd és szerda: Változóan felhős időre van kilátás, keleten a több felhővel. Csak néhol fordul elő csapadék. Továbbra is élénk lesz az északias légmozgás. 10-15 fok között változik a maximum.

Riasztás villámlás és viharos szél miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki villámlás és a szél miatt. Azt írják, hogy a déli órákig főként az északkeleti országrészben, illetve a keleti, határ menti területeken fordulhat elő zivatar. Ezt követően, a délután folyamán az ország középső sávjában kísérheti - alacsony valószínűséggel - dörgés, villámlás a záporok útját. Napközben a Nyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti országrészben

viharos (~60-70 km/h-s, időnként ezt meghaladó) széllökésekre is számítani kell.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!