A Fidesz és a KDNP női országgyűlési képviselői elítélték a jobbikos erőszakolási botrányt

Jakab Péter és Földi István
Vágólapra másolva!
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől - közölték a Fidesz és a KDNP női országgyűlési képviselői. 
Vágólapra másolva!

Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját - pártpolitikától függetlenül - elítéljük és együttérzünk az áldozattal - közölte a Fidesz-frakció.

A nyilatkozatot a Fidesz alábbi női országgyűlési képviselői írták alá: Dunai Mónika, Selmeczi Gabriella, Vitályos Eszter, Bartos Mónika, Csöbör Katalin, Czunyiné Bertalan Judit, Illés Boglárka, Kállai Mária, Koncz Zsófia, Mátrai Márta, Molnár Ágnes, Szabó Tünde, Varga Judit, Juhász Hajnalka

Mélyen elítélik a jobbikos erőszakolási botrányt a Fidesz és a KDNP női országgyűlési képviselői Forrás: Bors

Szexuális erőszakolási botrány

A hatalmas bukást követően múlt héten újabb botrány tört ki a pártban. Tavaly decemberben a párt csapatépítő disznótort tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön, ahol Szilágyi György volt országgyűlési képviselő, a Jobbik egyik alelnökének élettársát megpróbálták megerőszakolni. A Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, becsalta az áldozatot egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. Az áldozatnak egyébként utólag lett gyanús, hogy Szilágyi Györgyöt külön kérése ellenére sem hívták meg az ököritófülpösi rendezvényre. Persze Jakab minden eszközzel megpróbálta letagadni a szexuális erőszakolási botrányt.

A hatalmas botrány és választási bukás ellenére a küldöttek újraválasztották május 7-én Jakab Pétert Stummer János ellenében. Az elnökválasztást követően május 10-én kilépett Stummer a Jobbikból. „Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele". Azóta Stummer azt mondta: a Jobbikot az elmúlt években nem Jakab irányította, hanem a szűk köre, akik úgynevezett tanácsadókból álltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről