Szijjártó Péter: Nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát - videó

VON DER LEYEN, Ursula; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) munkavacsora keretében tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. május 9-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) és Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára (j3). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Hétfő késő délután Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent, ahol munkavacsora keretében tárgyaltak a következő brüsszeli szankciós csomagról, és annak hatásáról Magyarországra, a magyar gazdaságra.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett a tárgyaláson, melynek végén rövid tájékoztatást adott a tárgyalás kimeneteléről. A külügyminiszter hangsúlyozta, ez a brüsszeli szankciós csomag hatalmas problémákat okozna Magyarországnak, amennyiben hatályba lépne.

- mondta.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke munkavacsora keretében tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. május 9-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy részletesen tájékoztatták Ursula von der Leyent a Magyarországot érő hatásokról, azokról a problémáról amelyeket ez a szankciós csomag okozna az országnak.

A külügyminiszter azt is elmondta, hogy némi előrehaladást sikerült ugyan elérni, de még nagyon sok részletet szükséges megbeszélni ahhoz, hogy a magyar állásponton változtatni lehessen, valamint kiemelte:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!