A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Mi előzhette meg Berki Krisztián halálát?

rendőrök, rendőrség, mentőautó Berki Krisztián, Berki Mazsi
Vágólapra másolva!
A közös gyerekük találta meg az apja holttestét, aki Berkinél töltötte az éjszakát. A férfi lakásában kábítószergyanús anyagot találtak halála után. Ha a volt felesége tudta, hogy drogozik, (vagy legalábbis, hogy kábítszergyanús anyagot tárol otthon) és ennek tudatában engedte oda a lányát, büntetőjogi értelemben felelőssége nincs, a szakember szerint - aki általánosságban nyilatkozott az Origónak - inkább erkölcsi kérdések merülhetnek fel. 
Vágólapra másolva!

Pénteken reggel az Origo elsőként írta meg, hogy meghalt Berki Krisztián. Hamar kiderült az is, hogy a férfi nem egyedül volt, amikor a tragédia történt, ott volt vele a kilencéves kislánya. Ő találta meg a holttestét a teraszon.

helyszínelés a tragédia után Fotó: Polyák Attila - Origo

„Natika azt hitte, hogy az édesapja alszik, ezért betakargatta, szólogatta, de mindhiába...

Ezután a barát hívott segítséget Berkihez" – mondta el a Borsnak Krisztián barátja.

A rendőrség még Berki halálának napján elmondta, hogy kábítószergyanús anyagot találtak a férfi lakásában. Később pedig Berki Krisztián anyja gyakorlatilag beismerte, hogy tudta: előfordult, hogy fia drogozott, hiszen azt mondta, szerinte akkor nem drogozott, amikor ott volt a kislánya.

- mondta az asszony a TV2 Tényeknek. A Blikknek ugyanakkor már azt mondta, meglepődött, hogy a fia drogozott.

Tudva ezt, illetve, hogy a lakásában kábítószergyanús anyagot találtak, felmerül a kérdés, hogy Berki Krisztián volt felesége, Hódi Pamela tudott-e bármit erről, hiszen a kislány feltehetően az ő beleegyezésével lehetett az édesapjánál.

Szerettük volna megkérdezni az asszonyt, de amikor Hódi Pamela meghallotta, hogy kérdéseket szeretnénk feltenni neki, üvöltözve lecsapta a kagylót.

Hódi Pamela Forrás: Hódi Pamela/Instagram

„Aki drogot fogyaszt, vagy alkoholt, az nem minden esetben függő. Van egy széles réteg, aki mindezt kontrollált körülmények között teszi. Elérhető neki a drog, de nem mindig fogyasztja, hanem mondjuk csak akkor, amikor nem dolgozik, otthon van, vagy amikor nincs ott a gyerek. Ha ez így van, akkor a másik fél, a másik szülő feltételezheti azt, hogy gyerek jó helyen van mondjuk az apával kettesben.

– mondja Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértő.

Csakhogy azok, akik függők – legyen szó drogról, vagy alkoholról – egy olyan helyzetben, amikor az életükben egy nehézség áll be, sokszor nem tudják kontrollálni, hogy mikor nyúlnak az adott szerhez. Berki Krisztián pedig pont egy ilyen időszakot élt át, próbálta megmenteni aktuális házasságát.

Ráadásul nem is jó, azt tudni, látni egy gyereknek, hogy a szülő drogos állapotban van. De van ennek gyakorlati hatása is, például, ha a szülő a nem megfelelő állapotban van, és a gyerek rosszul van, nem biztos, hogy képes lesz mondjuk orvoshoz vinni" – mondja a szakember.

Ami biztos, hogy a kislányt óriási megrázkódtatás érte, amit nem lesz könnyű feldolgoznia.

„Óriási bűntudata lehet a kislánynak amiatt, hogy későn vette észre, hogy édesapja halott, azt gondolhatja, hogy ha időben szól, életben maradhatott volna. Szakemberre lesz szükség, hogy ezt fel tudja dolgozni." - mondja Kitanics Márk.

Forrás: Facebook/Krisztian Berki #aberki

A rendőröktől megtudtuk, hogy a haláleset körülményeit közigazgatási eljárásban szakértők bevonásával vizsgálják. Emellett pedig, mivel kábítószergyanús anyagot találtak, büntetőeljárást indítottak, amely folyamatban van.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A nyomozás érdekeire hivatkozva ennél többet egyelőre nem árultak el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!