A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hivatalosan is vége az influenzaszezonnak

Woman ill illness the flu influenza gripal infect home at home cure the symptoms sick sickness Horizontal WOMAN
Illustration on topic flu, influenza, gripal infect - Woman taking her temperature with a thermometer in Salzburg, Austria, on 1 st February 2019. (Photo by BARBARA GINDL / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Vágólapra másolva!
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint május 16. és 22. között 2500 ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, ez 27 százalékkal kevesebb beteg, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentésében.
Vágólapra másolva!

A betegek 23,4 százaléka gyerek, 38,2 százaléka 15-34 éves felnőtt volt.

A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 26,2 százaléka, 12,2 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

Azt írták: a tavalyi év 40. hete és az idei év 20. hete között összesen 1517 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumában, ezek közül 319 esetben igazolták az influenza A vírust.

Hivatalosan is vége az influenza-szezonnak. A kép illusztráció! Forrás: APA-PictureDesk via AFP/BARBARA GINDL / APA / picturedesk.com/Barbara Gindl

Száznegyvennyolc megbetegedés hátterében a légúti óriássejtes vírus (RSV), harminchárom esetben adenovírus-, százkilenc esetben koronavírus-fertőzés állt.

Az NNK közölte azt is, hogy befejezi idei működését a jelentőszolgálat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!