Fejlemény Szilágyi István fia ügyében, aki megölte az édesapját

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én
Vágólapra másolva!
Szilágyi Istvánt több mint két évvel ezelőtt verte halálra ötvenes éveiben járó fia. A férfit idén márciusban ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre a kegyetlen gyilkosság miatt, de fellebbezett az ítélet ellen, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pedig az ítélet helyben hagyását kezdeményezte.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség 2021 tavaszán emelt vádat Szilágyi István fiával szemben, aki 2020. május 3-án reggel a szülei XVII. kerületi házában rátámadt idős édesapjára, és

egy kalapáccsal, 15-20 alkalommal fejen ütötte, illetve rugdosta és a mellére taposott.

A 82 éves színész a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Törvényszék 2022. március 16-án emberölés bűntette miatt bűnösnek mondta ki a vádlottat, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Feltételes szabadságra is csak 25 év elteltével bocsátható.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020. május 22-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Az elsőfokú ítélet ellen Szilágyi István fia és védője felmentésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pedig a napokban indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítélet helyben hagyását. A vádlott továbbra is letartóztatásban várja a másodfokú eljárás lefolytatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről