A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem tud polgármesterjelöltet állítani a baloldal a keszthelyi időközi választáson

Gyurcsány Ferenc, választási értékelő beszéd
Vágólapra másolva!
Nem állít polgármesterjelöltet a baloldal a keszthelyi időközi választáson – írja a Magyar Nemzet. Hozzáteszik, hogy az összeállt ellenzék helyi emberei próbálják magyarázni a bizonyítványukat a baloldali médiában, de Kiszelly Zoltán szerint komoly országos bajokról árulkodik a Gyurcsány-koalíció keszthelyi kudarca.
Vágólapra másolva!

– nyilatkozta a portálnak Kiszelly Zoltán politológus azzal kapcsolatban, hogy

Keszthelyen nem indít polgármesterjelöltet a baloldal a június végi időközi helyhatósági választáson.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója kiemelte, hogy a kormány a jelenlegi helyzetben tud olyan intézkedéseket felmutatni, amelyekre a gyurcsányi összefogás nehezen tud hiteles alternatívával válaszolni.

– magyarázta.

A baloldal nem tud jelöltet állítani Keszthelyen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiszelly hozzátette:

Perverz baloldali hatalmi rendszer jött létre

A baloldal egyik helyi vezetője nem meglepő módon nem ezeket a problémákat jelölte meg a fő okoknak. Inkább próbálta más indokokkal palástolni az összefogás nehézségeit.

– magyarázkodott Molnár Tibor, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Zala megyei koordinátora a 24.hu-nak nyilatkozva. Ahogy arról a Magyar Nemzet is írt,

húsz év után új országgyűlési képviselője van a keszthelyi központú választókerületnek, a mandátumot Nagy Bálint, a város eddigi polgármestere szerezte meg, így a településen időközi polgármester-választást tartanak.

A polgármesteri székért a Fidesz–KDNP színeiben Manninger Jenő száll ringbe. A Magyar Nemzet szerint a politikus, aki 2002-től mostanáig parlamenti képviselő volt, ugyan az országos politikától visszavonult, ám a június 26-án esedékes helyhatósági választáson megpályázza a polgármesteri posztot. Nagy Bálint egyébként magabiztosan verte meg az országgyűlési választáson a momentumos Elekes Istvánt a keszthelyi székhelyű körzetben. Hozzáteszik: a fideszes politikus majdnem hatvanat, míg az összefogott baloldal jelöltje csupán harminc százalékot kapott. Hiába lehetett már hónapokkal ezelőtt sejteni, hogy Keszthelyen időközi polgármester-választást kell majd tartani,

a baloldali pártok az utolsó pillanatig vártak az egyeztetéssel, végül pedig visszavonulót kellett fújniuk.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy

a baloldal nem először menekül a megmérettetés elől, ha nem látja a győzelem esélyét.

A baloldal egyre közelebb kerül a széteséshez Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legutóbbi önkormányzati voksoláson több helyen – így például Hajdúnánáson, Monoron, Mórahalmon vagy éppen Sarkadon – a Fidesz–KDNP jelöltjének nem volt kihívója, míg például Fehérgyarmaton, Harkányban, Hevesen, Jászapátiban, Kapuváron, Körmenden vagy Siklóson csak függetlenek szálltak szembe a jobboldali indulóval. Keszthelyen időközi önkormányzati választás is lesz az elhunyt Ifi Ferenc körzetében. Ott a baloldal Kovács Viktóriát, a Gyurcsány-párt országos felügyelőbizottsági tagját indítja a kormánypárti jelölttel, Bánhegyi Renátával szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!