Brutálisan összetörte a kocsiját és a sérülteknek sem segített egy részeg sofőr

részeg sofőr volt részese egy balesetnek, aki elsétál anélkül, hogy a sérülteknek segített volna
részeg sofőr volt részese egy balesetnek, aki elsétál anélkül, hogy a sérülteknek segített volna
Vágólapra másolva!
A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Salgótarjáni Járásbíróságon egy 27 éves, pataki férfivel szemben, aki részegen részese volt egy balesetnek, amit ugyan nem ő okozott, de mivel ivott, elsétált a helyszínről, miközben a sérülteknek sem segített. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2021. szeptember 12-én, Karancslapujtőn autózott két utasával. Egy egyenrangú útkereszteződéshez érve a tőle balról érkező autós nem adott neki elsőbbséget,

ezért a két autó összeütközött, és a balesetet okozó kocsi megpördült.

A balesetben érintett járművek 4 utasa – köztük egy kilenc hónapos gyermek – is megsérült, igaz könnyebben. Miután a részeg fiatal félreállt - anélkül, hogy a sérülteknek segített volna, vagy mentőt hívott volna -, egyszerűen elsétált a helyszínről. Ezt azért tette, mert a baleset ugyan nem ő okozta, de tudta, hogy részegen ült volán mögé. A mentőket végül az egyik, baleset közelében lakó hívta ki, így a sérültek gyors és szakszerű segítet kaptak.

részeg sofőr volt részese egy balesetnek, aki elsétál anélkül, hogy a sérülteknek segített volna Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi egyszerre öt bűncselekményt követett el az ügyészek szerint.

Vele szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és négyrendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a közel 230 ezer forint bűnügyi költséget is fizesse meg. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd ítéletet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!