A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Európának ma komoly inflációs nyomással kell megküzdenie

Orbán Balázs interjú, 2021.12.28.
Vágólapra másolva!
Európának ma komoly inflációs nyomással kell megküzdenie, a kontinensszerte tapasztalható áremelkedések fő oka pedig az orosz–ukrán háború - írja közösségi oldalán Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója közölte, hogy a kormány minden eszközzel a békére törekszik, és ezért vezette be a négy stop politikáját, amely kb. 6 százalékkal csökkenti az inflációt.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs a Facebookon közzétett bejegyzésében arra világított rá, hogy

Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedek közel-keleti és afganisztáni háborúi pedig – hasonlóan az ukrajnai konfliktushoz – az energiahordozók árnövekedése által okozott inflációs sokkhatást példázzák:

a '70-es évek olajárrobbanása idején tízszeres, az iraki és afganisztáni invázió idején hétszeres volt az áremelkedés.

Orbán Balázs szerint a harci cselekmények bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot gerjesztenek, a félelem pedig áremelkedést okoz a piacokon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Orbán Balázs azt is hangsúlyozta, hogy

A harci cselekmények bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot gerjesztenek, a félelem pedig áremelkedést okoz a piacokon.

A háborúnak minél előbb véget kell vetni Forrás: AFP/Yuriy Dyachyshyn

Felidézte, hogy az Eurostat szerint tavasszal kb. 40 százalékkal voltak magasabbak az energiaárak az eurózónában, mint egy évvel ezelőtt, míg az IMF előrejelzése alapján az energia- és az élelmiszerimport a tavalyinál kétszer többet fog felemészteni az európai össz-GDP arányában. Az amerikai jegybank szerint pedig az európai országok a leginkább kitettek a háború negatív gazdasági hatásainak. A kialakult inflációs környezetet külső ok, a háború okozza, ráadásul főként az alacsonyabb jövedelmi csoportokat fenyegeti.

- zárta gondolatait a politikai igazgató.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!