Háborús infláció: a brüsszeli és a hazai baloldal egyre képtelenebb javaslatokkal áll elő

BŐSZ Anett; KARÁCSONY Gergely; TÜTTŐ Kata; KISS Ambrus; SZÁMADÓ Tamás; KERPEL-FRONIUS Gábor
Budapest, 2022. június 8. Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Bősz Anett újonnan megválasztott humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Tüttő Kata (b2), Kiss Ambrus (b3) és Kerpel-Fronius Gábor (j) főpolgármester-helyettesek, valamint Számadó Tamás jegyző (j2) a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2022. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Sem a brüsszeli, sem a hazai baloldal nem képes felfogni, hogy az elhibázott szankciós politika nem a megoldás, hanem csak tetézi a bajt - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint Brüsszel és a baloldal sem képes felfogni, hogy a jelenlegi, háborús inflációtól és energiaválságtól sújtott helyzetben az elhibázott szankciós politika nem megoldás, hanem csak tetézi a bajt. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arról beszélt: miközben Európa egyre nagyobb mértékben szenved a háborús inflációtól és az egyre súlyosbodó energiaválságtól, a brüsszeli és a hazai baloldal egyre "képtelenebb" javaslatokkal áll elő.

A kormánypárti politikus példaként hozta

Hollik István megjegyezte: "a tengerparti luxusnyaralásáról és lovaglásáról elhíresült" Tüttő Kata az átlagos háztartásoknak is szánt "egy-két képmutató intelmet", többek között azt, hogy fogyasszanak kevesebb energiát, mérsékeljék az autóhasználatot és gondolják újra az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokásokat. Hozzátette: Bősz Anett frissen kinevezett főpolgármester-helyettes is azt javasolta, hogy az emberek hagyják maguk mögött az autót, és üljenek át a tömegközlekedésre.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hollik István szerint

Úgy értékelt: sem a brüsszeli, sem a hazai baloldal nem képes felfogni, hogy az elhibázott szankciós politika nem a megoldás, hanem csak tetézi a bajt.

Egyedül a béke képes letörni a háborús inflációt -

szögezte le a kormánypárti politikus, aki pártja nevében azt üzente a baloldal brüsszeli és hazai politikusainak, hogy "elég az őrült ötletekből". Hollik István hangsúlyozta azt is: nem fogják engedni, hogy a magyarokkal fizettessék meg a háború árát, továbbra is megvédik a rezsicsökkentést, és nem engednek semmi olyan szankciónak, ami a magyar gazdaságot és a magyar emberek megélhetését veszélyezteti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!