Kalapáccsal és késsel fenyegette a nagyapját egy kamasz Komádiban

A Debreceni Járási Ügyészség minősített zsarolás miatt emelt vádat azzal a fiatallal szemben, aki eltűnt kábítószer miatt fenyegette meg hozzátartozóját.
A Debreceni Járási Ügyészség minősített zsarolás miatt emelt vádat azzal a fiatallal szemben, aki eltűnt kábítószer miatt fenyegette meg hozzátartozóját.
Vágólapra másolva!
Minősített zsarolás miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a fiatallal szemben, aki kalapáccsal és csontozókéssel is megfenyegette az egyik rokonát.
Vágólapra másolva!

Egy 16 éves fiú 2008-tól a nagyszüleinél nevelkedett Komádiban. Március 6-án délután a ruhái közt kereste azt a marihuánát, amit korábban vásárolt, de nem találta. Ettől nagyon ideges lett. Mivel azt hitte, a nagyapja vette el tőle, kiabálva kérdőre vonta az idős férfit, aki nem tudta, mit keres az unokája.

A fiú felkapott egy kalapácsot a konyhában,

majd mérgesen közölte a nagyapjával, hogy a csomag drága volt és adjon neki 5 ezer forintot. Amikor a férfi közölte, hogy nincs pénze, a fiú még agresszívabbá vált.

Földre dobta a kalapácsot és felkapott egy 13 centi pengéjű csontozókést.

Ezzel hadonászott és közben halálosa megfenyegette a nagyapját. Azt mondta, leszúrja, ha nem ad neki a pénzt. A hangzavarra felfigyelt az idős férfi házban lévő fia. A megfenyegetett áldozat gyorsan kért tőle ötezer forintot és odaadta a kamasznak, aki ezután elment otthonról. A fiú 5 ezer forint kárt okozott, amely részben megtérült, mert a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozói lefoglaltak tőle közel háromezret.

A Debreceni Járási Ügyészség minősített zsarolás miatt emelt vádat azzal a fiatallal szemben, aki eltűnt kábítószer miatt fenyegette meg hozzátartozóját. Forrás: Magyarország Ügyészsége

A bűncselekmény elkövetését részben beismerő, most is letartóztatás alatt álló támadóval szemben a Debreceni Járási Ügyészség

súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

Vádiratában a járási ügyészek javítóintézeti nevelés kiszabását javasolták, valamint a meg nem térült pénzösszeg erejéig vagyonelkobzás elrendelését is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről