Márki-Zay új feladatot kaphatott Gyurcsánytól

MÁRKI-ZAY Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ FOTÓ KÉPKIVÁGÁS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter eddig rengetegszer kritizálta a sikeres rezsicsökkentést és a hatósági árkorlátozást. Nyilvánvalóvá tette azt, hogy a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést és kiszolgáltatnák az embereket a globalista nagyvállalatoknak. És mindenekelőtt Brüsszelnek. Az emberek április harmadikán egyértelműen véleményt nyilvánítottak Márki-Zayról és a baloldalról. A hódmezővásárhelyi polgármester összevissza beszélésének és az emberek sértegetésének köszönhetően akkorát buktak, hogy a „sajátjai" is ellene fordultak. Most azonban úgy tűnik, Gyurcsány visszafogadta Márki-Zayt, és új feladatot ad neki. Amihez - Gyurcsányék szerint - ért: a cirkuszolást.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter számtalanszor nyilvánvalóvá tette azt, hogy a baloldallal együtt globalista érdekeket képvisel. Az emberekre rászabadították volna a piaci árakat és eltörölték volna a kormány által elfogadott hatósági árakat. Márki-Zay nem titkolt szándéka az volt, hogy kiszolgálja a külföldi vállalatokat, és ezáltal kiszolgáltatta volna a magyar embereket Brüsszel kénye-kedvének.

Csütörtöki megjelenése a pár száz fős tüntetésen azért megmosolyogtató, mert ha van politikus - természetesen Gyurcsány mellett -, aki minden mondatával a magyar emberek életét megkönnyítő szociális intézkedések (például a rezsicsökkentés) ellen kampányolt éjjel-nappal, akkor az éppen Márki-Zay.

Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Mohai Balázs

A rezsicsökkentés több százezer háztartásnak segít abban, hogy kedvezményesen jussanak a mindennapokhoz szükséges energiához. Ezáltal az emberek nincsenek kiszolgáltatva, mint ahogy 2010 előtt voltak. Szerdán energia-veszélyhelyzetet hirdetett a kormány, de a rezsicsökkentés megmarad, és változatlanul milliók életét fogja segíteni.

Az Origo összegyűjtötte Márki-Zay Péter legemlékezetesebb kijelentéseit a hatósági árakkal kapcsolatban.

Márki-Zay a választási kampány során interjút adott a baloldali aktivista Gulyás Márton műsorában, ahol minden kétséget kizáróan kijelentette, hogy milyen érdekeket is képvisel valójában. Az embereket teljesen kiszolgáltatottá tenné a piaci, gyakran manipulált áraknak.


-mondta kérdésre válaszolva a hódmezővásárhelyi polgármester.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje hozzátette:

Emlékezetes az is, amikor Márki-Zay vérig sértette a sikeres intézkedést támogató állampolgárokat.

-mondta Márki-Zay a rezsicsökkentést támogató emberekről. Emberek millióiról beszélt így.

Gyurcsány jelöltje kritizálta az üzemanyag hatósági árszabályozását is. Azt tanácsolta az embereknek, hogy vegyenek kisebb autót az elszabadult üzemanyagárak ellensúlyozása gyanánt:

Az élelmiszerárstop szintén a magyar lakosság megsegítését célozta, ennek ellenére Gyurcsány Ferenc jelöltje élesen bírálta az intézkedést:

Az intézkedést ostobaságnak és felelőtlenségnek nevezte.

- mondta egyik videójában Márki-Zay Péter.

- mondta Márki-Zay Péter egy fórumon Gárdonyban.

A Gyurcsány Ferenc vezette Márki-Zay Péter később ezt mondta:

Márki-Zay Péter Forrás: facebook.com

A baloldali politikus úgy véli, hogy a rezsicsökkentésnek „iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre", így spórolás gyanánt a legjobb megoldás az, ha mindenki kevesebbet fűt és kevesebb áramot fogyaszt:

- fogalmazott némileg meghökkentő módon Gyurcsánynéval folytatott október 14-ei beszélgetésén, hozzátéve, hogy

Márki-Zay arról is beszélt, hogy ő miként képzeli el a "valódi" rezsicsökkentést. A baloldal miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hogy

Vagyis, az emberekkel szemben a nagy cégeket kezdte védeni.

Idén január elején a Népszavának adott interjúban azt fejtegette, hogy szerinte nem az a rezsicsökkentés, ha a rezsi ára csökken:

Márki-Zay egyik megdöbbentő javaslata így hangzik:

- mondta a hit rádiós interjúja során.

Márki-Zay szerint tehát az emberek ne is húzzák le a WC-t, hiszen ez is pazarlás. Inkább szereljenek be méregdrága berendezéseket, gyűjtsék a fürdővizet és használják azt a leöblítésre, ha pedig éppen nincs fürdővíz, akkor várják meg, amíg összegyűlik elég, hiszen a baloldali mentalitás szerint fürödni se kell annyit, mert az is pazarlás.

Érdemes megjegyezni azt, hogy a bukott egykori miniszterelnök, Gyurcsány már 2014-ben hülyeségnek nevezte a rezsicsökkentést az akkori Origónak adott interjúban. Ez teljesen egybevág azzal, amit Márki-Zay hangoztatott, tehát kijelenthető, hogy Gyurcsány és a globalista baloldal programját valósította volna meg.

– fogalmazott akkor Gyurcsány.

Márki Zayt magára hagyta a baloldal a történelmi választási vereséget követően

Érdemes szót ejteni arról, hogy Márki-Zay Péter összevissza beszélése és az elhibázott baloldali választási program lehetséges megvalósítása miatt Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett baloldal történelmi vereséget szenvedett április 3-án. A Fidesz negyedszer nyert sorozatban kétharmaddal. Ezután meghökkentő módon teljesen magára hagyták a hódmezővásárhelyi politikust.

Emlékezetes, hogy a történelmi vereséget követően a Városligeti Műjégpályán tartott eredményvárón az óriási bukást követően senki sem állt ki vele beszédet mondani.

Mondhatni, megmosolyogtató módon vele akarták elvitetni a balhét.

Az április 3-i bukást követően a Gyurcsány vezette DK és Márki-Zay között azonnal kitört a háborúskodás. Gyurcsány többször is egyértelműen Márki-Zay Pétert tette felelőssé a baloldal totális bukásáért, a Facebookon a következőket írta a baloldal vezére:

Ez követően Jakab Péter, a Jobbik bukott egykori elnöke is nekiesett Márki-Zaynak.

– mondta Jakab a választást követően. Azt is megosztotta, hogy a kampány alatt sokszor beszélt Márki-Zay Péterrel, és nem rejtette véka alá, hogy vannak gondjai vele, például nem kellett volna mindig kétórás élő bejelentkezéseket csinálnia.

Jakab arról is beszélt, hogy amikor ő a kampány alatt járta az országot, neki nem a Fidesz tetteit kellett magyaráznia, hanem Márki-Zay szavait, mondatait. Jakab szerint Márki-Zay ellenzéki előnyből fél év alatt brutális hátrányt csinált.

Arató Gergely, a Gyurcsány-párt egyik politikusa is konkrétan Márki-Zay „kapitány" egyszemélyi felelősségéről beszélt a választási vereség kapcsán, de az ugyancsak Gyurcsány-párti parlamenti képviselő, Barkóczi Balázs is kijelentette: a kormányfőjelölt az oka az újabb fideszes kétharmadnak.

– ezt írta Márki-Zay Péter közösségi oldalára Mucsi Tamás, a Gyurcsány-párt vásárhely-makói választókerületi elnöke.

Márki-Zay összevissza beszélgetéseit követően a főnök, Gyurcsány Ferenc létrehozott egy zárt levelezési csoportot a Signal nevű alkalmazásban amelyen keresztül kommunikáltak a baloldali pártok vezetői és a hódmezővásárhelyi polgármester. Gyurcsány Ferenc itt rendre is utasította Márki-Zay Pétert, akinek akkor azt írta, „a kapitány, légy szíves, vezessen, és ne ócsárolja azokat, akiket vezetnie kell".

A gigantikus történelmi vereséget követően a baloldal főnöke, Gyurcsány eltávolította a bukott Márkit a csoportból.

Feltehetően most fogadta vissza Gyurcsány, mert megint tudja használni: miután ifjúsági szervezetével, a Momentummal tüntetéseket szervezett, a baloldal miniszterelnök-jelöltjét is aktiválta. Csütörtökön már Márki-Zay is ott sürgött-forgott a hatszáz tüntető között és szidta - a Fidesz szavazóit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!