Szerepjátékkal csalták a férfit a pilisi erdőbe, hogy megöljék

Vágólapra másolva!
Szabó Zoltán Krisztiánnal 12 éve végeztek a barátai a Nagy-Kevély hegyen, ám a „szerepjátékos gyilkosságként" ismertté vált pilisi emberölés ügyének végére csupán néhány hete került pont: M. Gergelyt és T. Andrást 15 év fegyházra ítélték - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A férfiak előbb szerepjáték álcájával az erdőbe csalták a 31 éves Zoltánt, majd egy korábbi adósságuk miatt több késszúrással végeztek áldozatukkal.

A fiatalember édesanyja a Blikknek nyilatkozott először.

"A nyomozók szerint április 17-én ölték meg, de én már három nappal előtte sem tudtam elérni telefonon, pedig minden nap beszéltünk, ilyen korábban sosem fordult elő. Amikor a barátnője jelezte az eltűnését, Izraelből azonnal ideutaztam, majd jelentettem a rendőrségen" – emlékezett vissza Annamária.

Tíz hónappal az eltűnés után egy kutyasétáltató csontokra bukkant az erdőben, amiről Annamária egy újságcikkből értesült. Hónapokkal ezután már a rendőrök közölték vele a lesújtó hírt. A maradványokat végül hosszú vizsgálatokat követően, két évvel a megtalálásuk után kaphatta meg. Mivel eleinte nem volt bizonyíték a gyilkosságra, a rendőrség lezárta az ügyet, ám

később újrakezdték a nyomozást, öt évre rá pedig vádat emeltek, miután egyik barátjuk a két férfi ellen vallott.

Az első eljárásban mindketten 16 év fegyházat kaptak. Másodfokon hatályon kívül helyezték az ítéletet, a megismételt eljárásban pedig már életfogytiglani ítélet született, amit ismét hatályon kívül helyezés követett. Eddig összesen másfél évet töltöttek börtönben, ahova most ismét visszakerültek.

A teljes hírt a Blikk oldalán olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!