Miniszterek is vitáznak a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitón

GULYÁS Gergely, kormányinfo, bejelentés, 2022.07.30.
Budapest, 2022. július 30. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Miniszterek is vitáznak a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón - tudatta a Kommentár Alapítvány hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Negyedik alkalommal rendezik meg Tihanyban Magyarország legnagyobb közéleti találkozóját - jelezték a közleményben. Hozzátették: a négynapos esemény "közös gondolkodás" Magyarország jövőjéről mintegy 100 előadóval, több ezer résztvevővel, ahol minden meghatározó jobboldali, konzervatív közösség képviselteti magát.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is vitázik majd Forrás: MTI/Illyés Tibor

A rendezvény hagyományosan a jobb és baloldal közötti érdemi vita színtere is. A Tranzit Garázsvitákon - pénteken - szerepel majd Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével vitázik; Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Jámbor Andrással, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével, valamint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Hajnal Miklóssal, a Momentum országgyűlési képviselőjével vitázik.

Szombaton Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, majd Deutsch Tamás, a Fidesz és Újhelyi István, az MSZP EP-képviselője, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter és Hiller István szocialista országgyűlési képviselő vitáznak - írták.
A közlemény szerint emellett előadást tart majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója is.
Jelezték, hogy a tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel, a Tranzit Garázsvitákat idén is élőben lehet követni a Tranzit Facebook-oldalán és a Hír Televízióban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!