Késsel fenyegette meg volt élettársát egy salgótarjáni férfi

kés illusztráció késes gyilkos
kés illusztráció késes gyilkos
Vágólapra másolva!
Eredményes volt az ügyészség fellebbezés annak a férfinak az ügyében, aki késsel a kezében életveszélyesen megfenyegette a volt élettársát az utcán. A férfit másodfokon felfüggesztett helyett végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, és meg is hosszabbították a büntetését.
Vágólapra másolva!

2021. június 3-án este felé a férfi és élettársa közös lakásába becsengetett egy idegen. A lakók kimentek az utcára, ahol a nő korábbi élettársába botlottak. A nő azt gondolta, hogy a férfi csengetett be hozzájuk, ezért megkérte, hogy hagyja őket békén. A férfi tagadta, hogy ő csengetett, majd amikor a nő a párjával együtt távozni készült,

egy 10-15 centis késsel hadonászni kezdett feléjük, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.

A nő közölte, hogy fel fogja jelenteni, mire a volt élettárs azzal fenyegette, büntetése után az lesz az első dolga, hogy „elintézi" őt.

A kép illusztráció Forrás: pixabay.com

Az első fokon eljáró Salgótarjáni Járásbíróság 10 hónap, 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, ami nem lett jogerős. Tekintettel arra, hogy a férfi és védőe felmentése érdekében, az ügyészség pedig hosszabb tartamú büntetés kiszabása miatt fellebbezett. A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és figyelembe vette, hogy

a férfi korábban zaklatta a nőt, és az emiatt kiszabott büntetésének próbaideje alatt támadt újra rá, így 1 év 4 hónap végrehajtandó börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra súlyosította a járásbíróság döntését.

Mivel a férfi felfüggesztett büntetés hatálya alatt állt, a korábban kiszabott, másfél évnyi felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie. Ez az ítélet már jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről