Sportfejlesztéssel erősít Tura - sporttelep épül

turaisportcsarnok
Vágólapra másolva!
Az átadóra várhatóan 2024 decemberében kerül majd sor.
Vágólapra másolva!

Tura városa az elmúlt években látványos fejlődésen ment – és megy keresztül, köszönhetően Szendrei Ferenc polgármester és a Képviselő-testület dinamikus, menedzsment szemléletű tevékenységének.

A város infrastruktúrájának folyamatos fejlesztése mellett játszóterek épültek és 2020 januárjában elkészült az évtizedek óta áhított sportcsarnok is

- írja a Ripost.

A jelenlegi sporttelep azonban nem felel meg a modern kor kihívásainak, mivel sem megfelelő nagyságú parkoló, sem jól felszerelt, modern kiszolgáló helység nem áll rendelkezésre.

Forrás: https://www.turaisportcsarnok.hu/

Ugyanakkor másfél évvel ezelőtt elkészült egy minden érintett számára előnyös koncepció.

A városnak lehetősége nyílt egy korszerű, minden igényt kielégítő sporttelep építésére, a jelenleginél lényegesen kedvezőbb helyszínen.

A források egy részét a jelenlegi sportpálya értékesítéséből fedezi Tura városa. A szükséges eljárások lefolytatását követően 2022 januárjában a nyilvános pályázat lezárása után létrejött az adás-vétel, amely megfelelő alapot képez a Sportfejlesztési koncepció ezen részének megvalósításához.

– mondta el Szendrei Ferenc polgármester. (Az új tulajdonos csak az új létesítmény elkészültét követően kerülhet birtokba a régi sportpályán. Mindezt szerződésben is rögzítette a Turai kastályt üzemeltető vállalat és az Önkormányzat.)

A Vácszentlászlói útra tervezett új sporttelep várhatóan 2024 decemberében készül el.

Polgármester hangsúlyozta, hogy az új helyszín a megnövekedett térnek köszönhetően a focin kívül egyéb más sportolási lehetőség kialakítását is biztosíthatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!