Autóban szült egy veszélyeztetett terhes nő Budapesten

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy autóban született meg egy gyerek a Könyves Kálmán körúton kedden, késő este. Egy éppen arra járó dúla, vagyis szülési tapasztalattal rendelkező nő segített a szülésben, a kicsi lábbal előre jött a világra. A légzése nem indult be azonnal, de a mentősök segítségével már felsírt a rendőrség oldalán olvasható információk szerint. 
Vágólapra másolva!

Egy kétségbeesett férfi intette le a rendőröket a Rákóczi híd budai hídfőjénél, aki a vajúdó, veszélyeztetett terhes feleségének kért segítséget, mivel erős szülési fájdalmai voltak. Hiába használták a megkülönböztető jelzést, az apának pár perc múlva félre kellett állnia a Könyves Kálmán körúton.

Amíg a mentősök nem értek oda, telefonon segítették a rendőröket a szülés levezetésében, akiknek a pár 4 éves kislányára is figyelniük kellett.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szerencséjükre éppen arra járt egy nő, akinek volt tapasztalata az otthonszülésben, így 21 óra 54 perckor megszületett a baba, bár nem lélegzett. Az életét a mentősök mentették meg, akik a szülés utáni percekben megérkeztek és átvették a baba ellátását. A gyereket, aki a Márton nevet kapta, édesanyjával együtt bevitték kórházba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről