"Ha nem akarod, hogy fájjon, ne védekezz” – mondta a kamaszlányt megerőszakoló férfiak egyike

Erőszak, ítélet, tárgyalás, bűnügy, 2022.10.25.
Vágólapra másolva!
Három férfi busszal utazott Pestről Pécel felé három évvel ezelőtt, ekkor szemelték ki maguknak a 15 éves áldozatot. A lánnyal együtt szálltak le a buszról, hogy aztán egy patakparton kihasználva bódult állapotát, csoportosan megerőszakolják. A bíróság ma ítéletet hozott az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Budapest Környéki Törvényszéken ma folytatódott a három erőszakoló, vagyis a testvérpár és az unokatestvérük pere. A tárgyalás pár perc késéssel kezdődött. A három férfiból csak kettő jött el, a harmadrendű vádlott, vagyis az egyik testvér nem jelent meg.

Pár adat egyeztetése után a bírónő máris rátért az ítélethirdetésre. Az egyik testvért, az ügy elsőrendű vádlottját társtettesként elkövetett szexuális erőszak miatt két és fél évnyi börtönbüntetésre ítélte, amit fiatalkorúak börtönében kell letöltenie, ezen felül eltiltotta minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel foglalkozhatna.

kettő a csoportos erőszak elkövetőiből a Budapest Környéki Törvényszéken 2022. február 25-én Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az unokatestvérük négy és félévnyi börtönbüntetést kapott társtettesként elkövetett szexuális erőszak miatt, és őt is eltiltották minden foglalkozástól, ahol gyerekkel érintkezhetne. A büntetését fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.

A másik testvért, aki nem jött el a bíróságra 7 év fegyházbüntetésre ítélte a bírónő, amellett, hogy eltiltották azoktól a foglalkozásoktól, ahol gyerekekkel érintkezhetne.

Az ítélet fellebbezések miatt egyelőre nem jogerős.

Az ítélethirdetés közben többen sírva fakadt a tárgyalóteremben, a fiúk arcáról viszont semmit sem lehetett leolvasni.

Az ítélet kihirdetése után a bíróság elrendelte az unokatestvér bűnügyi felügyeletét a másodfokú eljárás végéig. Ez azt jelenti, hogy ő nem hagyhatja el Budapest területét, és hetente egyszer jelentkeznie kell a rendőrségen. Ezen felül elrendelték a harmadrendű vádlott letartóztatását, ami ellen a védője fellebbezett.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ha nem akarod, hogy fájjon, ne védekezz"

A bírónő az indoklásban kifejtette, hogy a lánynak már volt szexuális kapcsolata, de az akkor hetek óta tartó párkapcsolatában még nem jött szóba a testiség. Aznap délután összeveszett a barátjával, mert az kifogásolta, hogy kezelésre szorul. Mint kiderült,

nehéz gyerekkora miatt kellett gyógyszereket szednie az áldozatnak, amiket orvos írt fel neki.

A vita miatt a lány bort vett, amit ráivott a nyugtatóra, amit korábban bevett. Kispestről indult el a 161-essel busszal, majd Rákoskeresztúron átszállt a 169E buszra, amelyen a három férfi volt. Pécelen együtt szállta le, majd a férfiak a Köztársaság téren, a patakparton megerőszakolták a lányt.

A fiúk azt állították korábbi vallomásaikban, hogy a lány beleegyezett a szexbe.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az orvosszakértő megállapította, hogy a kamasz áldozatnak az erőszak súlyos, feldolgozhatatlan traumát okozott.

A bírónő megítélése szerint nem okozott volna neki traumát, ha valóban beleegyezett volna.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az áldozat korábbi vallomásából kiderül, hogy az egyik fiú azt mondta neki:

– olvasta fel a bírónő. Ezen felül azt is felolvasta, hogy az egyik támadó úgy nyilatkozott, hogy azért végzett csak 6 osztályt, mert a nők jobban érdekelték, mint a tanulás. Amikor a lány hazaért, a nadrágja ki volt fordítva, sáros volt a térde és zokogott. Az eset után az állapota rosszabb lett, most már pszichiáter segítségére is szüksége van.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy azt már korábban megírtuk, az eset 2019. március 1-jén történt, amikor három férfi meglátta, hogy a buszra felszállt egy bizonytalanul járó lány. A kamasz maga ment oda a férfiakhoz és beszélgetni kezdett velük, majd cigit kért. Az unokatestvér azt mondta neki, csak akkor adnak neki, ha leszáll velük a buszról. A lány beleegyezett.

A férfiak kihasználták a lány bódultságát, mindhárman megerőszakolták, megalázták és otthagyták.

A lány édesanyja hívta a rendőrséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!