Ököllel támadtak egy emberre az esztergomi tó partján

ököl
illusztráció
Vágólapra másolva!
Önbíráskodás kísérlete és súlyos testi sértés vádjában bűnösnek talált férfiakat az Esztergomi Járásbíróság a mai előkészítő ülésén. 
Vágólapra másolva!

Két fivér tavaly június 10-e és június 22-e között néhány napot segédmunkásként dolgozott egy embernél, aki nem fizette ki egyikük teljes bérét. A munkaadó június 26-án az esztergomi tó partján volt, amikor a testvérek egy harmadik férfi társaságában megjelentek a strandon és számon kérték a munkaadót, hogy miért nem fizette ki a teljes munkabért. Közölték vele, hogy „kell a pénz", és nem érdekli őket hogyan, de a ledolgozott munka után járó bért fizesse nekik ki. A munkaadó éppen azt próbálta elmagyarázni, miért nem fizetett,

amikor az egyik férfi ököllel arcon vágta.

Az áldozat elesett. Miután felállt, a másik férfi is megtette vele ugyanez.

Az áldozatnak eltört az arccsontja.

illusztráció

A bíróság társtettesként elkövetett önbíráskodás kísérlete, valamint társtettesként elkövetett testi sértés miatt az egyik férfit másfél év, végrehajtásában két és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre, testvérét pedig 2 évnyi, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Tatabányai Törvényszék Origónak küldött közleménye szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!