Tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsítják az ikladi vasúti balesetet okozó sofőrt

Iklad, 2022. október 14. Személyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én. A teherautó sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés biztonsága elleni vétséggel gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt a szabadlábon védekező 41 éves vácegresi férfit, aki pénteken az általa vezetett nyerges vontatóval egy motorvonattal ütközött Ikladnál, és emiatt 19 ember megsérült - közölte szombaton a főkapitányság a rendőrség oldalán.
Vágólapra másolva!

A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát is.

A baleset péntek 9 óra közül történt a 2108-as úton, egy járműszerelvény a jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróba kanyarodva összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

A balesetben 19 ember megsérült: öten, köztük a vonat vezetője súlyosan, 14-en könnyebben.

Meggyanúsították a 19 sérültet eredményező ikladi vasúti balesetben érintett teherautó sofőrjét. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A járműszerelvény sofőrje nem sérült meg, a helyszínen alkalmazott alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt.

Az adatok ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy a 41 éves vácegresi férfi jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban a forgalomból kivont járműszerelvényre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!