A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A tanáraik előtt agyba-főbe verte a budapesti iskolást három osztálytársa

Sad teenager Schoolboy Teenagers Only Boys Males Facial Expression Bullying Pain Teenager Child Crying Mischief One Person Frustration Failure Problems Hopelessness Conflict Emotional Stress Sadness Grief Depression - Sadness Loneliness Lifestyles Childho
Sad teenager. Problems at school. Grief boy
Vágólapra másolva!
Tele van kérdéssel annak az általános iskolás fiúnak az édesapja, akit néhány diáktársa megütött és megrugdosott az osztálykiránduláson. Mint kiderült, a verés a tanárok előtt történt. A hetedikes kisfiút annyira megviselték a történtek, hogy ki kellett venni az iskolából.
Vágólapra másolva!

Otthon azt vettük észre, lassabban készült reggelente, a leckéje írása közben elkalandozik a figyelme – mesélte a Borsnak D. István, az összetört lelkű fiú édesapja. – Sejtettük, hogy az iskolában történt valami, de hiába kérdezgettük a fiamat, nem mondott a bántalmazásról semmi. Az is gyanús lett, hogy a nyári táborba nem akart elmenni, de gondoltuk, kamaszodik. Aztán eljött a szeptember, az új iskolai tanév, láttuk, hogy nem olyan kedvvel megy, mint korábban. Végül október 4-én reggel azt mondta, egyszerűen nem bír bemenni többé az iskolába.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/TatyanaGl/Tatyanagl

A szülők nem tudták mire vélni gyermekük ellenállását, ezért beszéltek az osztályfőnökével. A tanár ekkor közölte velünk, hogy a június 8-i osztálykiránduláson az állatkertben

három fiú osztálytársa rátámadt, ketten meglökték, egyikük megütötte, majd amikor a földre került, rugdosni kezdték, mindezt ő és a helyettese szeme láttára.

– Nem tartották fontosnak, hogy értesítsenek bennünket. Érti ezt valaki? A sokkoló történet után leültünk beszélgetni a fiunkkal. Elmondta: szégyellte, hogy az osztálytársai megverték. Azt sem akarta, hogy felvegyük a kapcsolatot a bántalmazó, zaklató fiúk szüleivel, félt a retorziótól. Egy évvel a középiskola előtt nem akart iskolát váltani, nem akarta, hogy gyávának tartsák. De az atrocitások folytatódtak ebben az évben is, végül eljutott arra a pontra, hogy nem tudja ebben az iskolában folytatni, így kivettük. Most másik intézményt keresünk neki, és szüksége van pszichológus segítségére is...- mondta az apa a lapnak.

A Bors hívta a 16. kerületi általános iskolát, az intézmény vezetője rájuk csapta a telefont,

és az illetékes tankerülettől sem kaptak választ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!