Apáti Bence: Mi is a valódi baja Baranyi Krisztinának?

Apáti Bence
Vágólapra másolva!
Apáti Bence írása az Origónak.
Vágólapra másolva!

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere a napokban az ATV stúdiójában járt, ahol megrendülten és őszintének tűnő megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy Magyarországon a baloldali, ellenzéki újságírókon kívül élnek és dolgoznak kormánypártiak is.

Rosszul esett, sőt, fájt neki, láthatólag szinte patologikus mértékben traumatizálta a Pesti Srácok munkatársának, Szalai Szilárdnak a jelenléte, aki a polgármester asszonyt megpróbálta úgymond létezésével, és kérdésekkel provokálni.

Baranyi ugyanis a jól megszokott akol-meleghez öltözött, lélekben a már jól ismert safe spacere készült, ahol barátilag, jó hangulatban szokott lehetősége lenni dicsekedni, meg fideszezni, hiszen egy újságíró első és legfontosabb dolga a Fidesz kritizál.. izé a hatalom ellenőrzése.

Na szóval, akkor itt azért van egy kis zavar az erőben.

A fenti definíció ugye a volt indexesektől, a jelenlegi telexesektől származik, és még akkor jött ki a baloldali propagandagyárból, amikor az országban alig-alig voltak ellenzékiek polgármesteri pozíciók birtokában. Csak aztán megérkezett 2019 és az ellenzék néhány emberi hibát kihasználva több várost és kerületet elvitt, azaz: hatalomba, HATALMI POZÍCIÓ!!!-ba került.

A teljesség igénye nélkül Pécs, Budapest, Miskolc, az első, a második és a kilencedik kerület is baloldali vezetést kapott, ahol a kormányt gyűlölő politikusok a mai napig a hatalmat gyakorolhatják.

Azóta a baloldali propaganda szépen halkan, sunyin, meg lábujjhegyen, a szőnyeg alá söpörte ezt a "kizárólag az tekinthető újságírónak, aki a hatalmat kritizálja" kezdetű dolgot, és ott folytatják, ahol abbahagyták, pontosan azt csinálják, mint amit régi harcostársaik, a Nap Kelte, meg a Népszabadság végzett Gyurcsány alatt, és amit ők tettek 2019 előtt, vadul, vörös fejjel, vicsorogva támadják a Fideszt, az ellenzéki polgármestereket pedig szerelmes tekintettel marketingelik, a Rákosi rendszert idéző, egészen zavarba ejtő termelési riportokban számolnak be például Karácsony Gergely és Örsi Gergely progresszív, a várost, a kerületet, sőt, az egész világot szebbé, jobbá meg élhetőbbé tevő fontos és szexi intézkedésekről.

És természetesen így tesznek Baranyi Krisztinával kapcsolatban is.

Naná.

Aki amúgy csak a jelenlegi pozícióját, az állását köszönheti a 444-nek és Ács Dánielnek.
A lap és Baranyi propagandistája természetesen azóta is ugyanúgy szeretik Ferencváros polgármesterét, mint 2019 előtt, nem kutatják a kerület gyanús ügyeit, nem szaglásznak a watchdogok, nem kritizálják a különösen dekoratív, vonzó, és mindig igen ápolt ember benyomását keltő politikust.

Aki egyes elfogult személyek szerint kicsit úgy néz ki es úgy beszél, mint azok a furcsa asszonyok, akik legkevesebb negyven macska büszke és gondos gazdái, a cicákkal ellentétben ritkán tisztálkodnak, a hajuk pedig büszkén hirdeti, hogy viselőjük nem hisz se a sampon-, se a hajfestékreklámoknak, a természetes szépség, meg az öntisztulás híve, és akiknek talán a fenti tulajdonságaik miatt nincsenek már se barátaik, se rokonaik, viszont emiatt viszonylag ritkán búslakodnak, ami mögött pedig olykor alkoholfogyasztást kell keresnünk.

A fenti mondatoktól persze elhatárolódom, Baranyi szép, ápolt, meg okos, és egészen bizonyosan a macskáin kívül mások is szeretik.

A baloldali propagandasajtó munkatársai például egészen biztosan.

De kissé elkanyarodtunk.

Ott tartottunk, hogy a polgármester asszony felháborodott Szalai Szilárd jelenlétén, és nem volt hajlandó válaszolni az újságíró által feltett kérdésekre, mondván, hogy fizetett propagandistákkal nem áll szóba.

Mondjuk ezen definíció szerint Ács Dánielt is törölnie kellene a telefonjából, de sebaj.

A beszélgetés valóban meglehetősen kínos volt, Szalai kérdezett, Baranyi hallgatott, majd miután a stúdióban jelenlévő újságírók megismételték a Pesti Srácok újságírójának a kérdéseit, mégis megszólalt.

Egyes óvodák középső csoportjainak három és fél éves tagjai felnőttebben szoktak kezelni a konfliktusaikat.

Baranyi Krisztinának tehát saját állítása szerint komoly fenntartásai vannak a pártos, bármilyen oldallal szemben elfogult sajtóval, amihez amúgy minden joga megvan, csak éppen a tettei nem pont ezt támasztják alá.

A megnyilvánulásai inkább azt mutatják, hogy a jobboldali újságírókkal van baja, a baloldali pártok, mondjuk az MSZP által fizetett kérdezőkkel kapcsolatban nem ilyen érzékeny.

Például, amikor a Hírklikknek nyilatkozik.

Bolgár elvtárs és a Hirklikk jóféle, és fontos propagandát folytat, megfelelő mértékben gyűlölik a kormányt, velük tehát szóba méltóztatik állni a polgármester asszony.

Fura?

Dehogyis.

Régi komcsi trükk ez, annak idején amikor még kormányon volt, Gyurcsány Ferenc is hasonlót gyakorlatot követett; mondvacsinált okokra hivatkozva bojkottálta az egyetlen ellenzéki csatornát, a Hír TV-t, viszont igen gyakran ment be Gyárfás Tamás televíziójába, aki ha épp nem Portik urat bízta meg különböző gyilkosságok elvégzésével, akkor kedélyesen elbeszélgetett a szocialista miniszterelnökkel.
Feri amúgy a Népszabit is kedvelte, annyira, hogy nemcsak olvasta, de írta is a lapot.

A Hirklikk elfogultság tekintetében semmivel sem különbözik a Pesti Srácoktól, sőt, Baranyi saját definíciója szerint tehát Bolgár elvtárssal sem állhatott volna szóba.

Nyilvánvaló, hogy a ferencvárosi polgármesternek a jobboldallal és a kellemetlen, a valódi kérdésekkel van baja, nem pedig a pártos újságírással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!