A baloldali pártok azt állítják, fel se tűnt nekik, hogy milliárdokat kaptak Amerikából

Márki-Zay Péter és Iványi Gábor
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (első sor, b2), mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 10. választókerületében (első sor, b), Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (b2), Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (k), Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója (j3), Donáth Anna, a Momentum elnöke (j2), Jakab Péter, a Jobbik elnöke (j) az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én. Kunhalmi Ágnes mögött Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, mögötte takarásban Karácsony Gergely főpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Átfogó mosdatási akcióba kezdett a teljes baloldali propagandasajtó az elmúlt évtizedek legsúlyosabb baloldali botránya kapcsán. Egyrészt azt próbálják elhitetni a nyilvánossággal, hogy a baloldali pártok nem tudtak legalább 1,8 milliárd forintos adományról, másrészt azt, hogy ezért az összegért a külföldi finanszírozók nem kértek semmit. A mosdatási akció azután indult, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezte az ügyben elkészült titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra hozását.
Vágólapra másolva!

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított vörösbáró, Varga Zoltán baloldali propagandalapja újabb részleteket hozott nyilvánosságra a dollárbaloldal hatalmas botránya kapcsán. Persze a lap megpróbálja elmosni a felelősséget, mivel szerintük a baloldali pártok "nem vették észre", hogy 1,8 milliárd forinttal támogatták őket, és nem is tudtak erről. Mindezek mellett az is kiderült, hogy a baloldali pártoknak a saját állításukkal szemben, tudniuk kellett a hatalmas támogatásról.

Márki-Zay: A hat párt tudott az 1,8 milliárdos támogatásról Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Baloldali mellébeszélés

- A DK szerint ők nem kaptak ilyen támogatást, és arról is csak a sajtóból értesültek, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) külföldi adományokhoz jutott.

- A Jobbik mellébeszélt, azt írták, nem tudnak érdemben válaszolni.

- Jakab Péter azt állította a 24-nek, hogy a pénzekről nem kapott tájékoztatást, és azok létezéséről sem tudott.

- Az „említett források nem a Momentumhoz, hanem Márki-Zay Péter mozgalmához érkeztek, nem voltak róla érdemi információink, a létükről mi is ugyanabból a podcastből értesültünk, mint a nyilvánosság" – írta a Momentum.

A szocialisták sem tudtak semmiféle külföldi pénzről, mint írták: Az „MSZP nem követte nyomon, hogy Márki-Zay Péter és az MMM honnan gyűjt támogatást".

Mind a hat baloldali párt tudott a pénzekről

Márki-Zay azt mondta a 24-nek, hogy a végső, 1,8 milliárd forintos összeg számára is „kellemes meglepetés" volt.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a költéseket a hat párttal egyeztették.

Eszerint az Action for Democracy az ellenzéki kampányban lényegében az anyagi biztosíték volt, az az „úr", aki a parti után elegánsan kifizeti a megmaradt számlákat – függetlenül azok nagyságától.

Tehát nemcsak, hogy minden baloldali párt tudott a sokak szerint kampányra illegálisan küldött dollárokról, de gyakran egyeztettek is annak elköltéséről.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmaz: "Én az országot jártam, a költéseket nem én intéztem és nem is én hagytam jóvá, hanem az a kampánymenedzsment, amely a napi döntéseket hozta, minden nap a hat párttal egyeztetve."

Ebből kiderül, hogy napi szintű volt az egyeztetés, és a hat baloldali párt kampánycsapata döntött az egészről.

Márki-Zay elszólta magát

A baloldal legsúlyosabb politikai botrányára úgy derült fény, hogy Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök-jelöltje véletlenül elszólta magát, és gyakorlatilag beismerte, hogy több százmilliós támogatást kaptak az Egyesült Államokból, mint később kiderült, a valódi összeg a kétmilliárd forintot is meghaladhatta.

Az összeg egy amerikai szervezettől, az Action for Democracytól érkezett, amely meglehetősen érdekes háttérrel rendelkezik. A választások előtt jött létre, vagyis

egyetlen célja az volt, hogy ezen keresztül befolyásolják a törvényes magyar választásokat.

Az eset azért is megdöbbentő, mert ilyen mértékű külföldi beavatkozásra a rendszerváltás óta nem volt példa.

Jól együttműködött Márki-Zay és Bajnai Forrás: Origo

Márki-Zay Péter mozgalmához is bőven jutott az összegből, azonban nem ő volt az egyetlen kedvezményezett, hanem hatalmas összegeket kapott a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat is. Ez a cég onnan lehet ismerős, hogy ők voltak, akik illegálisan, lopott adatokkal akarták befolyásolni a magyar választópolgárokat.

A Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám által irányított cég nagyjából 100 millió forintot kapott a guruló dollárokból. Ezért cserébe egymillió ember adatait szerezték meg illegálisan, majd SMS-ekkel kezdték el őket elárasztani annak érdekében, hogy a baloldalra szavazzanak, vagy éppen azért, hogy ne menjenek el a Fidesz-KDNP mellett letenni a voksukat.

A DatAdat viszont nemcsak a választásokat akarta döntően befolyásolni, hanem az előválasztást is, ahol történetesen Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert támogatva léptek fel.

A 100 millió forintos fizetségért ugyanis keretszerződést kötöttek Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalmával és kommunikációs tanácsadás mellett részt vettek adatbázis-építésben, illetve közösségi média alapú kampányszervezésben is.

Gyurcsány-fiókából lett Soros-helytartó irányította a guruló dollárok elosztását

Korányi Dávid ebben az ügyben is rendkívül fontos figura, hiszen éppen ő irányította az Action for Democracyt, vagyis azt a szervezetet, amely a pénzek leosztásáért, a baloldalhoz történő eljutásért volt felelős. A nyomokat viszont a lebukás után hamar elkezdték eltüntetni, ami valójában csak még több bizonyítékot szolgáltat az ügyben.

Korányi Dávid sokak számára Karácsony Gergely tanácsadójaként vált ismerté azonban már korábban is ezer szálon volt köthető a baloldalhoz. Nemrég például az derült ki, hogy egy időben dolgozott a hírhedt amerikai baloldali Johns Hopkins Egyetem washingtoni Nemzetközi Tanulmányok Intézetében többek között Bajnai Gordon egykori miniszterelnökkel.

Korányi Dávidot is nekiállt mosdatni a baloldali propagandasajtó Forrás: facebook / Karácsony Gergely

Korányi viszont nemcsak a baloldalhoz kötődik szorosan, hanem Soros Györgyhöz is, de még inkább a Soros-pénzekhez. Feltűnő, hogy amint munkahelyet vált, oda özönleni kezd az amerikai spekuláns pénze. Míg például Karácsony Gergely tanácsadójaként dolgozott, Budapest egymillió eurót kapott a koronavírus-járvány alatt.

A tanácsadói állása viszont csak névlegesen volt az, valójában tartótisztként rendelték a gyakran nagyokat hibázó, folyamatosan kínos helyzetekbe keveredő polgármester mellé. Mindezt bizonyítja az is, hogy hiába a főváros kapta a pénzt, arról, hogy azt mire költik, teljes mértékben ő maga döntött, ráadásul ezzel még büszkélkedett is.

Szánalmas magyarázkodás Korányitól

Érdekes, hogy Korányit is elkezdte mosdatni a volt indexesek blogja. A lapnak Korányi "természetesen" áldozatnak próbálja magát beállítani, miközben egy szó sem beszél arról, hogy a több százmillió forintért cserébe mit kértek a mikroadományozók.

Nyilvános lehet a jelentés

Kocsis Máté múlt csütörtökön Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban kiderült, minden eddig gondoltnál súlyosabb a guruló dollárok ügye. A modern magyar történelem legnagyobb, az ország szuverenitását és a magyar választók jogait mélyen sértő politikai botrányáról van szó. Éppen ezért Kocsis Máté kezdeményezte a titkosszolgálati vezetők jelentésének a nyilvánosságra hozását.

- reagálta minderre a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről