A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Letartóztatták a Budapesten lövöldöző iraki migránsokat

Vágólapra másolva!
A rendőrök az M5-ös autópályán akartak ellenőrizni egy furgont, de az iraki sofőr és a társa nem álltak meg, menekülés közben többször is rálőttek a rendőrökre. A két migránst végül Budapesten, a Nagytétényi útnál fogták el. Négy társukat, akik szintén részt vettek az embercsempészésben, Győrben fogták el a hatóságok. Ma a bíróság az ügyészség javaslatával egyezően letartóztatta az embercsempészeket.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt korábban megírtuk, a rendőrök Inárcstól kezdve üldöztek egészen Budapestig egy furgont, amiben 21 migránst csempészett két iraki férfi, akik

közben többször a rendőrautóra lőttek.

Az M5-ös autópálya fővárosi szakaszán, a Nagytétényi útnál félreálltak, kiszálltak a kocsiból, és bemenekültek a használtautó-piacra. Futás közben is többször a rendőrökre lőttek. A piac hátsó részén átmásztak a kerítésen és beszaladtak egy erdős részre. A rendőrök a TEK segítségével itt fogták el a 21 és 28 éves férfiakat. Az Origo információi szerint a migránsok két civil autót eltaláltak, de senki sem sérült meg a lövöldözésben.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrök felfegyverkezve elkövetett embercsempészés és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. Az egyik iraki férfi részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy

a megbízójuktól azt az utasítást kapták, hogy ha a rendőrök megpróbálják megállítani őket, akkor lőjenek rájuk.

Ehhez a sebességváltó mellett hagyott is nekik egy fegyvert.

A két iraki férfi társait, az „előfutó" autóban haladó négy férfit a TEK az M1-es autópályán fogta el Győr közelében. Nem voltak együttműködőek, többszöri angol nyelvű felszólításra sem szálltak ki a kocsiból, és az ajtót sem nyitották ki, ezért a rendőrök betörték az ablakot.

Ketten a bilincselésnek is ellenálltak, ezért a terrorelhárítók testi kényszert és elektromos sokkolót használtak.

A 23 és 30 éves iraki, a 21 éves török és a 23 éves német állampolgárságú férfit embercsempészés miatt hallgatták ki.

Az ügyészség javasolta mind a hat férfi letartóztatását, mivel csak így biztosítható, hogy jelen legyenek az eljárásban. Ezen felül a nyomozás elsődleges célja, hogy az egész elkövetői kört felszámolják, ezért azt sem lehet kizárni, hogy szabadon hagyásuk esetén veszélyeztetnék a bizonyítást.

A bíróság most mind a hat embercsempész letartóztatását elrendelte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!