A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fel akarta robbantani volt felesége új élettársát egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi a gyanú szerint úgy akarta meggyilkolni volt felesége élettársát, hogy egy csőbombát szerelt az autójára, amit később felrobbanthatott volna, csakhogy a nő megtalálta a bombát. A bíróság első fokon felmentette a férfit a vádak alól.
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő házassága évekkel korábban megromlott. Egy nap a feleség közölte a férjjel, hogy el akar válni, mert viszonya van, és el is mondta neki, kivel. A vád szerint a felszarvazott férj annyira dühös lett,

hogy készített egy csőbombát.

Két összeheggesztett vascsőbe fekete lőport tartalmazó keveréket töltött, amire tett egy detonátort. Aztán a szerkezetet egy akkumulátor-pakk elektronikai nyomtatott áramkörhöz kötötte.

A bombát felszerelte a nő új élettársa kocsijára, pontosabban a hátsó felfüggesztésre.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Azzal nem számolt, hogy a detonátorból kivezető vezetékekhez rögzített 3 akkumulátoros pakkból csak az egyik volt 65 %-os töltöttségű, ami miatt a detonátor nem működött.

A szakértők szerint a bomba így is alkalmas lett volna arra, hogy gyilkoljanak vele.

A kiszemelt áldozatnak végül azért nem lett semmi baja, mert a nő meglátta a bombát, amit aztán az élettársa leszerelt. Az ügyészek emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a támadó ellen. A bíróság első fokon felmentette a férfit, ami azért nem jogerős, mert az ügyészek fellebbeztek ez ellen. Az ügy november végén másodfokon folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!