Elszabadultak az indulatok Mezőhegyesen a szörnyű gyilkosság után

Mezőhegyes, gyilkosság
Vágólapra másolva!
Mint azt az Origo is megírta, november 3-án egy összeégett holttestre bukkantak a település környéki erdőben. A gyilkost, egy helyi 25 éves férfit letartóztatták. Kiderült, hogy az elkövető annak a családnak a tagja, akik hónapok óta rettegésben tartják a környéket. A helyeik félnek, és a rendőrség alig tudja kordában tartani az indulatokat - írta a Ripost.
Vágólapra másolva!

A mezőhegyesi gyilkosság utáni megemlékezés tüntetésbe csapott át, ami teljesen felbolygatta a település életét - azóta is pattanásig feszültek az indulatok - írta a lap.

Mint kiderült, a gyilkossággal vádolt férfi és családja már hónapok óta félelemben tartja a környéken, a 18-as majorban élőket, ahol a mezőhegyesi gyilkosság is történt. Hangoskodtak, szemeteltek, műanyagot égettek, ha pedig valaki szólni mert nekik, azt megfenyegették. Többen azt állítják, a

későbbi áldozat is kapott fenyegetést több ízben is.

A rendőrség a helyszínen Forrás: police.hu

A gyilkosság után pár nappal megemlékezést tartottak a településen, amin a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tagjai is részt vettek. A megemlékezés aztán dacba csapott át, és miután a gyászoló család hazament, spontán tüntetéssé változott a búcsúztató. A MÖM körülbelül 20 tagjának vezetésével mintegy

200 helyi lakos indult el a gyilkossággal vádolt férfi házához.

A rendőrség szinte azonnal megjelent, igyekeztek lecsillapítani az összegyűlteket.

Az áldozat hétfői temetésén egyik csoport sem jelent meg, a gyászoló család kérésére.

Négy lány vesztette el az édesapját, nekik most a súlyos gyásszal kell megküzdeniük. Többen anyagilag próbálnak segíteni László családján, gyűjtést szerveztek nekik.

A rendőrség továbbra is megtesz mindent, hogy fenntartsák a nyugalmat a településen,

a napok óta forrongó indulatok miatt azonban egyre nehezebb a dolguk.

- írta a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!