Ez a sármos színész a Tündérkert humorfelelőse

Tekintélyes hármas: Rajkai Zoltán, Katona Péter Dániel és Pataki Ferenc az egyik jelenetben Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás
Tekintélyes hármas: Rajkai Zoltán, Katona Péter Dániel és Pataki Ferenc az egyik jelenetben Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás
Vágólapra másolva!
A Tündérkert című 8 részes történelmi politikai thrillerben Pataki Ferenc az egyik legnagyobb hatalommal bíró karakter bőrébe bújik, aki amellett, hogy tekintélyes személyiség, politikai tényező is. A színész a forgatási szünetekben éppen karaktere ellentéte: ő a stáb egyik leghumorosabb tagja.
Vágólapra másolva!
Tekintélyes hármas: Rajkai Zoltán, Katona Péter Dániel és Pataki Ferenc az egyik jelenetben Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás Forrás: Origo

A színész a Megafilm és az MTVA koprodukciójában készülő Tündérkert című sorozatban Imreffy kancellárt alakítja.

„Imreffy tanácsadó alkat, aki nem beszél túl sokat, viszont igyekszik mindig Báthory mellett lenni. Izgalmas karakter, gyakran egyetlen szemvillanással változtat egy-egy helyzeten, vagy mélyebb értelmet ad a pillanatnak. Imreffy az ifjú fejedelem jobbkeze, azonban elég széles amplitúdón mozog a kapcsolatuk: valamikor lakáj, máskor szinte apafigura Báthory Gábor számára. Vannak önző pillanatai és megkérdőjelezhető döntései, de alapvetően a közös célt szolgálja" – foglalta össze szerepének esszenciáját a színész.

Karaktere megkérgesedett ember, a színész viszont boldog nagypapa

Pataki Ferenc – kollégái egyöntetű jellemzése szerint – humoros és szenvedélyes ember, ezért is kihívás számára a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor nevével fémjelzett sorozatbeli szerep, hiszen Imreffy kancellár szöges ellentéte civil énjének. A történet szerint feleségével, akit Parti Nóra alakít, nem felhőtlen a viszonya.

Pataki Ferenc magánemberként szöges ellentéte filmbeli karakterének: vagány, humoros, és nagyon kedvelik a kollégái Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás Forrás: Origo

A való életben is barátok lettek Katona Péter Dániellel

Ha már nevetés: Pataki Ferenc a Tündérkert forgatásának egyik humorfelelőse is – bár ebben ifjú cinkosa is akadt a Báthory Gábort alakító Katona Péter Dániel személyében.

Fiatal kollégájával, Katona Péter Dániellel gyakran ugratják egymást Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás Forrás: Origo

Sokat viccelődnek azon például, hogy milyen jó ruháim vannak, miközben Imreffyt az egész sorozatban egyetlen díszes felöltőben láthatjuk majd. Rengeteg napot töltöttünk már együtt, amikor Peti egyszer csak megszólalt:

Persze, akkor is ugyanazt a jelmezt viseltem... Azóta ez szállóige lett a színészek között, amikor meglátnak"

– mondta Pataki Ferenc, aki egy kulisszatitkot is elárult lapunk olvasóinak: a kistáskája nélkül nem hajlandó elindulni a forgatásra.

Forgatós kistáskájába a szövegkönyv is belefér

– mesélte a színész, aki a filmes munkája mellett most mutatta be a Tok-Tok című vígjátékot a Belvárosi Színházban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről