A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ők az iraki migránsok, akik Budapesten rendőrökre és ártatlan emberekre lövöldöztek - fotók

iraki embercsempész, embercsempészet, letartóztatás, iraki embercsempészek letartóztatása, Fő utca, bíróság, 2022.11.16.
Vágólapra másolva!
Megérkezett a bíróságra az a két iraki migráns, akik hétfőn több mint harminc kilométeren keresztül menekültek az őket üldöző, szirénázó autós rendőrök elől. Közben folyamatosan lőttek a rendőrökre. Végül futva próbáltak meg elmenekülni. Egy speciális egység kommandósai fogták el őket. Ahogy nem sokkal később négy társukat is, Győr mellett az autópályán. Most a banda mind a hat tagja bíróság elé áll, ahol döntenek a letartóztatásukról. 
Vágólapra másolva!

Már dél előtt megérkezett a bíróságra az a migránsbanda, akik más migránsokat akartak átcsempészni az országon.

Bilincsben, vezetőszáron, rengeteg rendőr gyűrűjében érkeztek meg a bíróságra.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szó szerint semmitől sem riadt vissza a bűnbanda, ezt parancsolta meg nekik a főnökük, akit egyelőre nem sikerült elfogni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egészen pontosan azt mondta nekik:

Azután egy olyan furgonba szálltak be, amelynek a sebességváltója mellett egy pisztoly volt. Később 21 migránst vettek fel, és indultak el Budapest felé.

Inárcson lett gyanús a kisteherautó a rendőröknek, meg is akarták állítani, de ők tovább száguldottak. A záróvonalon áthajtva, többször a leállósávban rémítették halálra az autósokat, közben hajmeresztő, elképesztően veszélyes manővereket mutatott be a sofőr. A társa pedig az utasításnak megfelelően lőni kezdett. Célzottan a rendőrökre.

A megalapozott gyanú szerint ki akartak törni az őket üldöző három rendőrautó által felvett alakzatból, ezért

a kisteherautót az egyik rendőrautó irányába kormányozta a sofőr. Azt legkevesebb 30 centire meg is közelítette.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Összesen öt célzott lövést adott le a rendőrautók felé, és négy üvegpalackot is feléjük dobott.

Budapestre érve, még mindig a megengedettnél nagyon sokkal gyorsabban haladva, a záróvonalon áthajtva a leállósávba hajtottak, majd a buszsávban haladtak tovább, amíg a nagy dugó miatt már meg kellett állniuk.

Ekkor a két férfi kiszállt a kisteherautóból és a szalagkorláton átugorva elfutottak, miközben tovább lőttek az őket gyalog üldöző rendőrökre.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A két iraki migránsnak négy társa is volt. Szintén migránsok, illetve egyikük migrációs hátterű. Őket Győr mellett fogták el az autópályán. Ők sem akarták megadni magukat, a bilincselésnek is ellenállt egyikük, és volt, akit csak sokkolóval tudtak ártalmatlanítani.

A nyomozó ügyészség most gyanúsítottként hallgatta ki a két férfit, akik nem tettek vallomást és panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

A többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, és mindkét elkövetőt őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizetbe vett hat férfi letartóztatását indítványozta. Álláspontjuk szerint a migránsok eljárásban való jelenléte kizárólag a letartóztatásukkal biztosítható. A nyomozás egyik elsődleges célja a szervezett elkövetéssel gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfiak kapcsolatrendszerének feltárása, a teljes elkövetői kör felderítése.

Vagyis hogy például a megbízójukat - azt a férfit, aki a parancsot kiadta, hogy lőjenek a rendőrökre - elfogják, ahogy a többi társukat is.

Ezzel összefüggésben, a gyanúsítottak vonatkozásában a bizonyítás veszélyeztetésének a reális lehetősége is fennáll, amely szintén csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével zárható ki - indokolja az ügyészség az indítványát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!