A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Előzés közben okozott súlyos balesetet egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi az utasaival együtt hajtott Fonyód felől Kaposvár felé, amikor meggondolatlanul előzni kezdett. A kanyarban szembe hajtott vele egy autós, és már nem tudta elkerülni az ütközést. A vétlen autóban ketten voltak, mindketten súlyosan megsérültek, az egyiküknek maradandó fogyatékossága lett.
Vágólapra másolva!

A tavaly júliusban egy sofőr három utassal, köztük egy gyerekkel hajtott Fonyód felől Kaposvár felé. Egy enyhén emelkedő, nehezen belátható szakaszon előzni kezdett egy terepjárót és egy pótkocsit vontató traktort.

Csak előzés közben vette észre, hogy a traktor nem egy, hanem két pótkocsit húz. Ennek ellenére úgy döntött, hogy folytatja az előzést.

Forrás: Ügyészség.hu

Még a másik sávban volt, amikor a kanyarban szembe jött vele egy autó, amiben ketten utaztak. A férfi hiába próbált fékezni és balra kormányozni a kocsiját, az ütközést már nem tudta elkerülni. Az ő autójában mindenki be volt kötve, így könnyebb sérülésekkel megúszták.

A vétlen autóban vusont nem használták a biztonsági övet, az egyiküknek súlyos, a másiknak pedig maradandó fogyatékossal járó sérülése lett.

Az ügyészek maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!