Rendőr apját védhette a kazincbarcikai késelő kamasz

gyilkosság, késelés, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A 15 éves fiút és barátnőjét egy négyfős társaság fenyegette, ezért a fiú segítséget kért rendőr apjától. A férfi megkérte a társaságot, hogy távozzanak, közölte azt is, hogy rendőr. A társaság azonban így is rájuk támadt, a rendőr a földre került, a fiú ekkor szúrta meg a banda egyik tagját - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A 15 éves Zétény a barátnőjével egy gyorsétteremben volt, itt kezdett velük kötekedni egy négyfős társaság. A banda feje egy Zéténnyel közel egykorú, 16 éves fiú volt, aki az arcát egy símaszkkal takarta el. A pár hamar megelégelte a szitokáradatot, inkább elindultak hazafelé - írta a lap.

A társaság követte őket, a fiú félelmében felhívta az apját, hogy jöjjön le eléjük, amit az apa meg is tett. A konfliktus azonban a felnőtt megjelenésével sem ért véget. A bandavezér közölte, hogy Zétény választhat: vagy megveri, vagy felkeni őt a falra. Ekkor már a rendőr is látta, hogy itt sokkal többről van szó, mint kamaszok egymás közötti szócsatájáról, így szolgálatba helyezte magát.

Megkérte a kámzsás fiút és barátait, hogy menjenek el vagy igazolják magukat.

Ez azonban csak olaj volt a tűzre, pillanatok alatt verekedés alakult ki a zsaru és a banda vezére között.

A rendőr nemrég nagyon komoly műtéten esett át, ezért volt otthon, betegállományban, a harcot sem bírta túl jól, hamar a földre került. Ekkor a másik három fiú is belerúgott. Zétény ezt látva,

előkapta 8 centis bicskáját, majd megszúrta a bandavezért.

A fiú csak ekkor vette le a fejéről a maszkot, sőt, ijedtében a többi ruháját is lekapta magáról. Azonnal látszott, hogy nagy a baj, ömlött az oldalából a vér. A közeli dohányboltól azonnal hívták a mentőket, a sérültet kórházba szállították, így szerencsére hamar orvosi ellátásban részesült.

Zétényt súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

"Nagyon remélem, a bíróság megállapítja, hogy jogos védelmi helyzetben cselekedett, amit valóban túllépett, de csak azért, mert veszélyben érezte az édesapja életét - mondta a család ügyvédje, Lichy József. A Blikk információi szerint

a megszúrt fiú már sokkal jobban van, maradandó károsodást nem szenvedett.

Mivel az ügyben egy rendőr is érintett, az esetet a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

Címlapi / social képünk illusztráció

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!