Varga Judit: Brüsszel politikai, ideológiai célokat akar követni

VARGA Judit
Brüsszel, 2022. szeptember 20. Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozója előtt Brüsszelben 2022. szeptember 20-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
„Van egy nemzeti, szuverén, konzervatív kormány, és azonnal támadják" - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter Európa jelenlegi helyzetéről, valamint az Európai Unióról az American Conservative-nak nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Varga Judit elmondta, hogy a magyar népben megmaradt az erős „szabadságvágy. Ha diktatúra alatt élsz, zsarnokság és elnyomás alatt, akkor az az elsődleges, hogy megszabadulj ettől a zsarnokságtól."

"Szóval ez valóban komoly élmény a történelmünkben." Ez az oka annak, hogy miután Magyarország végre megszabadult a kommunizmus láncaitól, arra számított, hogy egy olyan világot talál, ahol valódi szólásszabadság, szabad akarat, véleményszabadság van. De ez nem az az Európa, ahová Magyarország visszatért - mondta Varga.

A miniszter ezek után arról beszélt, hogy bár az Európai Unió egységes piaca jobb gazdasági rendszernek bizonyult, mint a szovjetek központi tervezése, mégis küszködik. Egyik válságból a másikba kerül, és gyakran ezeket a válságokat saját maga generálja.

A miniszter szerint az európai vezetők szerint a kontinens számtalán válságát, csak "még több Európával" akarják megoldani. "Európa" alatt pedig nem a nemzeteket és a lakossággal folytatott konzultációt értik, hanem leginkább a liberalizmus szinonímájaként használják. Olyan civil szervezetek érvényesítik akaratukat, amelyeket soha senki nem választott meg. Csak nagyon sok pénzük van, ennek felhasználásval a médián keresztül képesek a közvéleményt befolyásolni.

„Ez egy nem demokratikus terület, mert nem tudjuk, honnan jönnek ezek a civil szervezetek. És szerintem fokozni kellene az átláthatóságot, amit Magyarországon ki is próbáltunk. Létezik egy, az Európai Bizottság által megtámadott törvény, amely szerint (.....) annyit kértünk hogy ha egy civil szervezetet kölfödről támogatnak, egy bizonyos összeg fölött tüntessék fel a honlapjukon. Ez nem jelenthet problémát egy demokráciában."

Brüsszelben mindig az átláthatóságért kiáltanak, de meglepő módon ebben az esetben ezt nem tartották jó ötlenek. Szerinte a tagországok szuverenitását egyre inkább elveszik a jogszabályok, amelyeket az Európai Parlament és a Tanács hoz meg. Az Európai Parlament pedig valójában egy ideológiavezérelt fórum az Európai Unióban.

Orbán Viktor bebizonyította, hogy "lehet Európa-párti országnak lenni úgy, hogy a magunk politikai útját járjuk (...) Amikor a magyar kormány álláspontját kritizálják, akkor valójában a nemzet demokratikus döntését bírálják, ami számunkra az elsődleges érték."

- mondta. Hozzátette:

- mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az interjúban, ami a The American Conservative oldalán jelent meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!