A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bakondi György: Jelentősen fokozódott a migrációs nyomás a határokon

határzár, kerítés, határkerítés, határ
Vágólapra másolva!
A biztonsági helyzet romlott, a határokon a migrációs nyomás jelentősen fokozódott - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György azt mondta, a határokon egyre agresszívebb, egyre inkább a szervezett bűnözés jeleit mutató mozgásokkal találkozni.

A határkerítés Forrás: police.hu

A helyzet európai szintű, világos politikai állásfoglalást, majd ezt követően jogi szabályozást igényel - hangsúlyozta.

- fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó.

A nyolc éve zajló tömeges migrációnak nyilván vannak politikai, ideológiai indítékai - szögezte le Bakondi György. Mint mondta, 2015 óta jól látható, milyen politikai nyomásnak van Magyarország kitéve. Bár van változás, azok, akik akkor a menekültek megsegítésének élharcosai voltak, ma már a külső határok szilárd őrizetéről, a menekültstátuszra nem jogosultak visszatoloncolásáról beszélnek - jegyezte meg.

A belbiztonsági főtanácsadó rámutatott arra is:

- fogalmazott.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán elmondta, mindennapos, hogy

a határon szolgálatot teljesítő járőröket támadás éri.

Múlt héten több eset is előfordult, ezek egyikénél kövekkel, husángokkal dobálták meg a járőrt, aki figyelmeztető lövést adott le, erre válaszul

a kerítéstől eltávolodó migránsok is a levegőbe lőttek.

A határtérségben egyre gyakoribb, hogy lövések hangjai hallatszanak szerb területről - fűzte hozzá.

- hangsúlyozta a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve, ha el is fogják őket, állampolgárságukat, személyes adataikat csak bemondás alapján lehet rögzíteni.

- jegyezte meg.

Bakondi György kitért arra is, azok között, akik bejutnak és menekültstátust kapnak, elenyésző százalékban vannak, akik a mindennapokban dolgoznak, s a befogadó országok nyelvét megtanulják. Helyette saját korábbi életvitelüket folytatják. A belbiztonsági főtanácsadó példaként a labdarúgó világbajnokság idején a muszlim tömegek párizsi és brüsszeli agresszív fellépését említette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!