A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Így számoltak fel a rendőrök a kábítószer-kereskedő hálózatot - videó

lefoglalt kábítószer
Lefoglalt kábítószer
Vágólapra másolva!
A pécsi nyomozók egy másfél éve tartó nyomozást zártak le a napokban. Összesen 31 embert, dílereket és fogyasztókat, gyanúsítanak különböző bűncselekményekkel. Az akciónak köszönhetően összesen 15 ezer adag drogot vontak ki a feketepiaci forgalomból, amelynek értéke majdnem 65 millió forint.
Vágólapra másolva!

Egy akciósorozat részeként a rendőrök, 2021 első felében, Budapesten, Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyében fogtak el kábítószer kereskedőket és fogyasztókat.

A számos rajtaütésnek és a 1,5 éves nyomozásnak köszönhetően összesen 31 gyanúsítottat állítottak elő. Közülük 6 ember ellen kábítószer-kereskedelem, 25 ellen pedig kábítószer birtoklás miatt folyik eljárás.

A tavalyi egyik rajtaütésről felvétel is készült:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztályának a teljes hálózat működését sikerült feltárnia. Két, egymással párhuzamosan működő beszerzési láncolat terítette a drogot. Az egyiket Cs. László vezette, ő biztosította az alatta lévő dílereknek a kokaint és az amfetamint. A másikat O. Károly és K. György irányította, ők marihuánáért és az extasy-ért voltak felelősek.

Lefoglalt kábítószer Forrás: police.hu

Az alsóbb szinteken lévő dílerek vagy továbbadták más kereskedőknek a drogokat, vagy eladták felhasználóknak.

Volt olyan díler is, aki gyerekeknek is adott el.

A rendőrök összesen 10 kiló kábítószert foglaltak le. Főként amfetamint, kokaint, marihuánát és extasy tablettákat. Ez a mennyiség 15 ezer adagnak felel meg, aminek az értéke 65 millió forint.

A nyomozás befejeződött, a rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek. A 31 gyanúsítottból, 4 jelenleg is letartóztatásban van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!