Egy szerelőt hibáztat a lakástűzben kutyáit elvesztő kispesti állatmentő

tűz, állatmentő, XIX. kerület
Vágólapra másolva!
Egy kontár szerelő miatt keletkezhetett tűz egy budapesti állatmentő házában négy hónapja, a tűzben négy kutya elusztult - írta a Blikk. 
Vágólapra másolva!

Az ismert állatvédő, Kodolányi Endre házában a nagy hőség miatt bekapcsolva hagyott klíma okozhatta a tüzet, most kiderült, egy kontár szerelő miatt történhetett a tragédia - írta a lap.

A lakhatatlanná vált házunkban éppen a felújítási munkálatok zajlanak, és egy másik légkondicionáló szerelő a minap szedte szét az ép szobában lévő eszközt, amit annak idején egyszerre telepítettek azzal, ami kigyulladt. Ekkor derült ki, hogy

teljesen szakszerűtlenül, egyáltalán nem a gyártó előírásainak megfelelően szerelték be őket annak idején

– fakadt ki a Vasárnapi Blikknek Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója. Elmondása szerint alapvetően ennek még nem feltétlenül kellett volna háztüzet okoznia, ám összességében a számtalan hanyagság és szakmaiatlanság vezethetett idáig.

Forrás: TV2

Az állatmentő azon is elgondolkodott, hogy számon kérje a szerelőt, de ennyi idő távlatából úgy gondolja, már nem tudna intézkedni.

Endre éppen a Sziget Fesztiválon szórakozott, amikor értesítették, hogy kigyulladt a háza. Mire hazaért, a tűzoltók már a helyszínen munkálkodtak, ám

a három huskyját és a labradorját nem lehetett megmenteni, miután füstmérgezést kaptak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!