A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb megdöbbentő részletek a migránscsempész budapesti üldözéséről - videó

autós üldözés
Vágólapra másolva!
Egy georgiai (grúz) embercsempészt kaptak el a rendőrök kedd este Budapesten, ahogy azt tegnap megírtuk. A filmbe illő autósüldözés során 11 autó rongálódott meg és 2 rendőr megsérült. A hajsza kilométereken keresztül zajlott, az embercsempész végül gyalog próbált elmenekülni. A történtekkel kapcsolatban, most újabb részletek derültek ki. Az embercsempészt - aki azóta is őrizetben van - gyanúsítottként hallgatták ki, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt.
Vágólapra másolva!

2022. december 27-én este 9 óra körül Biatorbágy közelében, az M1-es autópályán a rendőrök ellenőrizni akartak egy lengyel rendszámú, gyanús kisteherautót. A rendőrök több autóval, szirénázva akarták megállítani, de a sofőrt gázt adott, és menekülni kezdett. Többször felszólították a sofőrt, hogy álljon meg. A férfi ennek nem tett eleget és a főváros irányába hajtott.

Az őrült menekülés során a grúz sofőr Budaörsön 3, Budapesten pedig 7 autónak ment neki. Az egyik, őt üldöző, rendőrautóra a kormányt is ráhúzta.

A hajsza az I. kerületi Attila úton ért véget, 21 óra 15 perckor, amikor a rendőrök megállásra kényszerítették a sofőrt.

Ekkor az embercsempész szándékosan nekihajtott az egyik rendőrautónak, aminek következtében annak kinyíltak a légyzsákjai, és a benne ülő két rendőr megsérült.

Az üldözést az egyik rendőrautó kamerája rögzítette:

Az ütközés miatt a kisteherautó jobb első kereke kitört, ezért a sofőrnek gyalog kellett tovább menekülnie, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A kisteherautó csomagteréből 35 migráns került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat.

Egyikük sem sérült meg.

A férfit az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés a megalapozott gyanúja miatt. A grúz férfi mindent tagadott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!