Márki-Zay Péter magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába

Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába Márki-Zay Péter - ez derül ki abból az interjúból, amelyet Gulyás Márton baloldali aktivistának adott Gyurcsány jelöltje néhány nappal ezelőtt. Ezt megerősítette tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is. 
Vágólapra másolva!

Az internetes műsorban Márki-Zay azt mondta, hogy akár katonákat is küldene Ukrajnába. Tegnap pedig az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, hogy fegyvereket is küldene.

Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk - mondta Márki-Zay, majd arra a kérdésre, hogy akár magyar katonákat is küldene, azt mondta:

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában pedig ezt mondta kedd este arra a kérdésre, hogy adna-e fegyvereket Ukrajnának:

Az interjúban később még egyszer megerősíti: nem lehet kizárni, hogy Magyarország katonai missziót küldjön Ukrajnába, hiszen Afganisztánba is küldött és más NATO-missziókba is küldött. Itt hozzá kell azonban tenni, hogy ezekben az esetekben sohasem a háborúkba küldött Magyarország katonákat, hanem a háború vége után békefenntartónak. Márki-Zay most háborúzni küldene.

Itt hangsúlyozni kell, hogy

nagyon kevés ország ad fegyvereket Ukrajnának, még Németország sem. Katonákat pedig senki nem küldene, még az Egyesült Államok sem. Márki-Zay viszont magyar katonákat küldene háborúzni.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában pedig tegnap azt mondta:

Korábban Fekete-Győr András is azt nyilatkozta a baloldali Magyar Hangnak, hogy: Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.

Jól látszik tehát, hogy

amit Márki-Zay Péter követel, az a Gyurcsány Ferenc által jóváhagyott baloldali terv: magyar fegyvereket és magyar katonákat kell Ukrajnába küldeni, harcolni és akár meghalni egy háborúban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!