Orbán Viktor háromnapos határszemlét tartott

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, Orbán Viktor Záhonyban, 2022.03.18.
Záhony, 2022. március 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j2) a záhonyi magyar-ukrán határon, ahonnan a magyar kormány újabb humanitárius segélyszállítmányát, öt kamionnyi adományt indítottak útnak Ukrajnába 2022. március 18-án. Mellette Bacskai József ungvári magyar főkonzul (j), Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j3), Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára (j4), Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (j5) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j6). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Háromnapos határszemlét tartott a magyar-ukrán és a magyar-román határon Orbán Viktor. A szemlére azért került sor, mert a kormány arra készül, hogy a következő egy hétben megduplázódhat az Ukrajnából érkező menekültek száma, összesen 900 ezer menekültre számítanak.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy három napra a magyar határhoz költözik, hogy ezalatt megszervezzék a jövő hét védekezését.

- mondta a bejelentéskor Orbán Viktor.

A miniszterelnök első éjszaka a csengersimai határátkelőnél tartott ellenőrzést. Bár ez az átkelő a román határon van, itt is rengeteg ukrajnai menekült érkezik. Sokaknak ugyanis az ukrán-román határ van a legközelebb, hogy elmeneküljenek a háborúból, és aztán Magyarország felé veszik az irányt. Ezért ezt a határátkelőt is meg kell erősíteni, hiszen a jövő héten még nagyobb hullám várható. Orbán Viktor itt személyesen adott át érvényes úti okmányokat egy ukrán családnak.

Orbán Viktor csütörtökön Kisvárdán megnézte az ukrajnai háború elől menekülőket fogadó magyar hatóságok, intézmények munkáját is.

Azt mondta: azt látja, hogy a koordináció jól működik.

- mondta.

Orbán Viktor ellátogatott a kisvárdai kórházba is, amelyet kijelöltek, ha beteg menekültek érkeznek, akkor ebben a kórházban látják el őket. Fölkészült a személyzet, hogy a mainál nagyobb számban is el tudja látni a bajbajutottakat - hangsúlyozta.

- mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök ma ott volt Záhonynál, amikor öt kamionnyi segélyszállítmány indult útnak, benne élelmiszerek, iparcikkek, kötszerek és gyógyszerek.

- hangsúlyozta.

A miniszterelnök azt is mondta, látta Barabásnál a határátkelőhely munkáját, és ott is megfeszített erővel dolgoznak a rendőrök és a közigazgatási munkatársak.


- fogalmazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről