A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Novák Katalin részvéttáviratot küldött Mihail Gorbacsov lányának

Mikhail Gorbachev, Mihail Gorbacsov, Gorbacsov, orosz, szovjet, szovjetunió, halála, elhunyt, meghal
The former President of the Soviet Union, Mikhail Gorbachev attends a press conference in Passau, Germany, 3 July 2008. Gorbachev and other politicians prepare the upcoming 8th Saint Petersburg dialogue, a conference for German-Russian understanding. Photo: ARMIN WEIGEL (Photo by ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Gorbacsov pontosan felmérte országa lehetőségeit és kapacitásait - írta a Twitteren közölt részvétnyilvánításában Novák Katalin köztársasági elnök, aki azt Mihail Gorbacsov lányának címezte.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök Irina Virganszkajának, Gorvacsov lányának azt írta, hogy a volt szovjet államfő

kellőképpen felismerte a megbékélés és a béke szükségességét, amely lehetővé tette a hidegháború kétpólusú közép-európai világának vérontás nélküli felszámolását.

A Twitteren azt is hangsúlyozta Novák Katalin, hogy

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában halt meg.

Gorbacsov nem értette meg, hogy maga a rendszer az, ami megreformálhatatlan Forrás: Ria/Novosti

- erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz.

A MAGYAR DELEGÁCIÓ TAGJA DEUTSCH TAMÁS FIDESZES POLITIKUS, SCHMIDT MÁRIA TÖRTÉNÉSZ, ORBÁN BALÁZS POLITIKAI IGAZGATÓ ÉS KÓNYA IMRE ÜGYVÉD, POLITIKUS IS - KÖZÖLTE A SAJTÓFŐNÖK.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!