A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Soros György egyik legkeményebb bírálója is beszél az MCC konferenciáján

Vágólapra másolva!
Az MCC kétnapos, a médiapiac helyzetével foglalkozó nemzetközi konferenciáján számos jobboldali véleményvezér is részt vesz, akik, ha kell, nem fogják véka alá rejteni gondolataikat. Köztük lesz Yair Netanyahu, az izraeli kormányfő fia is.
Vágólapra másolva!

A rendezvényen többek között részt vesz Yair Netanyahu, podcaster, jobboldali véleményvezér, Benjamin Netanyahu izraeli kormányfő fia. A fiatal szakember nem először jár hazánkban és sokszor rokonszenvét fejezte ki a Magyarországon zajló folyamatokkal. Orbán Viktor fölényes választási győzelmére reagálva leszögezte: „Orbán Izrael igaz barátja, aki mindig támogatta Izraelt az európai fórumon, hozzátéve, hogy a magyar miniszterelnök a világ legkiemelkedőbb konzervatív politikusai közé tartozik, aki Benjamin Netanjahu mellett az egyetlen olyan nyugati vezető, aki nem hajlandó letérdelni és meghajolni a globális „haladás" előtt." Továbbá reagált a Soros György miatti Orbán Viktort ért antiszemita vádakra is. Az izraeli kormányfő fia kifejtette, hogy a Soros Györggyel való szembenállás nem antiszemitizmus, hanem annak az ellenkezője. Soros Izrael állam és a zsidó nép egyik legnagyobb ellensége, ugyanis ő áll az izraeli társadalom bomlasztásának számos folyamata mögött – hangsúlyozta a Yair Netanyahu. Az írás eredetije héberül olvasható, de többek között angolul a huilmediacenter honlapján is elérhető, amelyet szemlézett többek között a hirado.hu is.

Sohrab Ahmari is részt vesz a konferencián, aki a médiaforradalmárok témakörében fog előadást tartani. Az iráni származású, amerikai, katolikus szakember az American Conservative szerkesztője, aki szoros kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal. 2022 szeptemberében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adott neki interjút. Az amerikai szakember egy másik írásában úgy vélekedik, hogy „ha az Egyesült Államok komoly nagyhatalom lenne, akkor odafigyelne a Magyarországtól érkező figyelmeztetésekre az Európát sújtó gazdasági csapásról". Az American Conservative hasábjain az ukrán háború kitörése után nem sokkal arról írt, hogy miként ne gondolkodjunk Ukrajnáról.

A rendezvényen tiszteletét teszi Jacek Karnowski is. A lengyel szakember a „Sieci" nevű hetilap főszerkesztője, aki korábban hangot adott véleményének a magyarokkal szembeni alaptalan támadások kapcsán. Donald Tusk brutális vádakat fogalmaz meg a magyar kormánnyal szemben, s jellemző módon mindezt a német sajtóban teszi – vélekedett. Továbbá véleménye szerint Donald Tusknak bocsánatot kellene kérnie a magyaroktól. A Mandinernek adott interjújában a lengyel szakember kiállt a lengyel-magyar barátság mellett.

A konferencia apropóját a jelentősen átalakuló kiadói piac adta, hiszen az elektronikus médiumok nézettségi és hallgatottsági számai világszerte csökkennek, míg a közösségi médiafelületek aranykorukat élik. A könyvpiac átalakulóban van, a nyomtatott sajtótermékek példányszáma drasztikusan zuhan.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!