Kis híján agyonvertek egy idős házaspárt egy szomolyai kézműves boltban

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy idős asszonyt és egy idős mozgáskorlátozott férfit is brutálisan elvert egy férfi egy szomolyai kézműves boltban. A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa végleges ítéletet hozott az ügyben.
Vágólapra másolva!

2021. január 30-án dél körül a férfi becsengetett a kézműves termékek árusításával foglalkozó idős pár házába azzal az ürüggyel, hogy lekvárt szeretne vásárolni. Az asszonnyal kezdett beszélgetni, aztán hirtelen megtámadta.

Belerúgott az asszonyba, megragadta a haját és pénzt követelt tőle, majd perceken át ütötte és rugdosta, mindenhol, ahol érte azt követelve, mondja meg, hol tartja a pénzt.

Mivel az asszony erre nem volt hajlandó, és pénzt sem adott neki, a férfi a hajánál fogva az emeleti szobába vonszolta, ahol az idős, mozgáskorlátozott férfi pihent.

Forrás: Origo

Tőle is pénzt követelt a támadó. A férfi azt válaszolta, nincs pénzük otthon, amitől a támadó annyira dühös lett, hogy a földre rántotta az idős férfit és többször belerúgott. Aztán megint a nőre támadt rá.

Ököllel és tenyérrel többször megütötte, kitépte a füléből a fülbevalóját, átkutatta a táskáját, de pénzt továbbra sem talált.

Ekkor egy 30 cm hosszúságú kést kapott elő és azzal követelőzött a Miskolci Törvényszék Origónak küldött levele szerint. Távozása előtt megfenyegette a nőt, hogy ha bejelentést tesz a rendőrségen, este visszamegy, és feldarabolja mindkettőjüket. Az asszony nem ijedt meg, szólt a rendőröknek, a férfit pedig elfogták. Az ügyben a Mezőkövesdi Járásbíróság döntött. A férfit bűnösnek találták rablás minősített esetének kísérlete és kényszerítés hatósági eljárásban bűncselekményben, ami miatt miatt nyolc és fél évnyi börtönbünetést kapott és 9 évre a közügyektől is eltiltották. A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, ami így már jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről