A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

A lányon már rajta feküdt egy férfi, hogy megerőszakolja, a kezében egy késsel, amikor érkezett a hős

kés, Hajdúszoboszló
A támadó fegyvere
Vágólapra másolva!
Egy szabadnapos rendőr akadályozta meg azt, hogy egy férfi megerőszakoljon egy 21 éves lányt - ahogy azt megírtuk. A rendőr az Origónak elmondta, hogy azonnal felismerte, hogy segítségre van szükség, amikor meghallotta a lány velőtrázó sikolyát. A gyors közbelépésnek köszönhetően a lány el tudott futni. A támadót azóta le is tartóztatták. 
Vágólapra másolva!

Még hajnali 2 óra sem volt, amikor a nyitott ablakon keresztül Födő István, ahogy fogalmaz, velőt rázó női sikolyt hallott, valamint azt, hogy „Segítség, segítség!"

A rendőr tudta, hogy ez nem egy szimpla utcazaj, vagy részeg kiabálás, ezért azonnal felöltözött és kiment az utcára, de már nem látott senkit.

Két szomszédja is kiment az utcára a segítségkérő hangokra. Elkezdtek körbenézni és két alakot pillantottak meg egy közeli utcában. Födő István magához vette a telefonját, hogy szükség esetén tudja értesíteni a kollégáit, majd bepattant az autójába és a dulakodó emberekhez sietett. Eközben a szomszédok is odamentek, nehogy szem elől tévesszék őket.
A rendőr az Alkotás és a Veres Pálné utca sarkához érve egy férfit és egy nőt pillantott meg, akik egymáson feküdtek, a nő alul, a férfi pedig felette. Azonnal közölte, hogy „Rendőrség! Rendőr vagyok." Majd kiszabadította a lányt úgy, hogy a támadó karját hátrafeszítette és felállította.

Födő István felszólította a férfit, hogy igazolja magát, amit megtagadott és azt mondta, hogy az élettársát próbálta megnyugtatni és azért vitte a földre, mert őrjöngött. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy mi történt. István értesítette a kollégáit, majd amikor megérkeztek, a lány keresésére indult, de nem járt sikerrel.

Idő közben a lány apja értesítette a rendőröket. Elmondta, hogy egy férfi meg akarta erőszakolni a lányát, és, hogy mellkason szúrta. Így derült ki, hogy pontosan mi történt.

A támadó fegyvere Forrás: police.hu

Födő István elmondta, hogy arra volt már példa máskor is, hogy szolgálaton kívül kellett intézkednie, de ilyen brutális esettel még nem találkozott, ezért nagyon örül, hogy tudott segíteni a bajba jutott lányon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!