A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így juttatta el Soros György pénzét Korányi Dávid a dollárbaloldalnak

Korányi Dávid
Vágólapra másolva!
Megint Korányi Dávid került a hírek középpontjába: új részletek derültek ki a magyar demokrácia legnagyobb tiltott pártfinanszírozási botrányáról, a guruló dollárok ügyéről. Bebizonyosodott, hogy Korányi Dávid az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt közvetlenül találkozott Soros György fiával, a Soros-birodalom leendő urával, a hatalmat ezekben a hónapokban átvevő Alex Sorossal, és megvitatták a pontos tervet. Korábban a dollárbaloldal azt hazudta, hogy csupán mikroadományokról volt szó, hamar kiderült viszont, hogy erről szó sincs. Pontosan azonban még nem lehetett tudni, hogy ki áll a guruló dollárok mögött, ki utalja el a pénzeket az Action for Democracy számára, amely aztán továbbította az összeget a baloldali kampányra és ezzel példátlan módon szólt bele Magyarország szuverenitásába, a választás tisztaságába. Az új bizonyítékok viszont azt igazolják, hogy nem más, mint Soros György és Alex Soros álltak a háttérben, ők "adományozhatták" a guruló dollárokat a baloldal számára, míg Korányi Dávid egyfajta menedzserként, közvetítőként szerepelt a dollárbaloldal és Sorosék között.
Vágólapra másolva!

A Soros-birodalom állt a guruló dollárok mögött

Az Origo is beszámolt arról, hogy a Szabad Európa Rádió a honlapján arról írt, hogy a magyar dollárbaloldalhoz beérkező összegek Soros György amerikai milliárdostól érkezhettek, méghozzá Bajnai Gordon közvetítésével. Az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György szintén erre utalt, amikor arról beszélt, hogy a Bajnai által leszervezett pénzek valós forrását továbbra sem árulja el senki, viszont mindenki tényként kezelte, hogy azok Soros Györgytől érkeztek, akivel Bajnai kifejezetten jó viszonyt ápol.

Egyelőre 4 milliárd forintról tudunk, ezek a Svájcban bejegyzett Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül futottak be a dollárbaloldalhoz.

Magyarul a pénzek Soros Györgytől érkeztek Bajnai Gordon közvetítésével, így került az összeg először az Action for Democracyhoz, majd a dollárbaloldalhoz.

Soros Györgytől érkezhettek a guruló dollárok Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Az Action for Democracy vezetője a Soros-klánnal régóta bizalmi viszonyt ápoló Korányi Dávid, ő felügyelte a pénzek elosztását, illetve azt is, hogy mire és mennyit költhet a baloldal, vagyis rajta keresztül Soros György közvetlenül bele tudott szólni a dollárbaloldal kampányába. Minderre utal az is, hogy Korányi egészen véletlenül (természetesen szándékosan) éppen olyan időpontokban utazott a budapesti adófizetők pénzén külföldi helyszínekre, amikor Sorosék is azokon a helyeken tartózkodtak.

Korányi összesen nyolcszor utazott a budapestiek pénzén külföldi találkozókra, ezek közül a legérdekesebb a 2022. február 18. és 2022. február 20. közötti, 239 793 forintba került látogatása volt a biztonságpolitikai konferencián Münchenben. Ennek a konferenciának a tanácsadói csapatában szerepel Alex Soros is, Soros György fia, aki szintén a helyszínen tartózkodott, amikor Korányi Dávid részt vett a rendezvényen.

Ennek meg is lett az eredménye: néhány nappal később, 2022. február 24-én meg is történt az első utalás a Korányi-féle Action for Democracy részéről Magyarországra.

Arra, hogy Sorosék beleszóltak a magyar választásokba, szintén bizonyítékként szolgál, hogy Alexander Soros Twitter-oldalán megosztotta a dollárbaloldal botránya mögött álló szervezet egyik reklámját, azt a felhívást, amit a New York-i Times Square-en is kivetítették, ráadásul Twitterre is kiírta az akció mottóját: "Segíts a magyaroknak választani."

Korányi Dávid felügyelte a pénzek elosztását

Korányi Dávid karrierje meglehetősen gyorsan indult felfelé. 1999-ben a balliberális GKI gazdaságkutató elemzőjeként dolgozott, de 2002 és 2004 között már az MSZP frakciója mellett gazdasági, külügyi és európai integrációs területen tevékenykedett. 2007-től az MSZP Balegyenes Munkacsoportjának, majd a Magyar Progresszív Társaság Platformjának alapítója, továbbá elnökségi tagja is lett.

Hamarosan Korányi Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadója lett, ezt követően pedig kinevezték kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkárnak. Sokat elmond a párton belüli helyzetéről, hogy 2009-ben a szocialisták listáján a 16. helyen szerepelt a neve.

Korányi Dávid és Bajnai Gordon is tagjai a Soros-hálózatnak Forrás: MTI/Beliczay László

Bajnai Gordonnal szoros kapcsolatot ápolt, nem is meglepő, hogy a kormányváltást követően vele, azaz főnökével együtt utazott az Egyesült Államokba. Itt kerülhetett bele a Soros-hálózatba, hiszen nemsokára már Soros György egyik legnagyobb nemzetközi háttérszervezetének, az ECFR-nek is a tagja lett.

Korányit ezt követően nem meglepő módon folyamatosan olyan helyre sodorta a munkája, ahová valósággal özönlöttek a Soros-pénzek.

Miközben például Karácsony Gergely tartótisztjeként (tanácsadójaként) dolgozott, a főváros egymillió dollárt kapott Soros Györgytől a koronavírus-járvány alatt. Később az is kiderült, hogy az összegről teljes mértékben ő rendelkezett.

Valóságos luxuséletet folytat Soros György magyar helytartója

Korányi Dávid a Soros-szervezeteknek köszönhetően rendkívüli gazdagságra tett szert meglehetősen rövid idő alatt. Korábban New York egyik legelegánsabb negyedében, egy luxusfelhőkarcolóban lakott, ennek a lakásnak a havi bérleti díja minimum 6100 dollárra volt tehető, vagyis nagyjából kétmillió forintra.

Korányi gyakran napokig ki sem jött a luxuslakásból, és számtalanszor dicsekszik azzal, hogy mennyire kényelmes életet él. Volt rá példa, hogy olyan fotót tett közzé, amelyben egy szál gatyában pózolt a tükör előtt arra utalva, hogy ő még ilyen szerelésben is milliókat keres.

Korányi Dávid így is képes milliókat keresni Forrás: Origo

Tavaly októberben az Origo is megírta, hogy Korányi kétmillió dollárért vett magának álomvillát Connecticutban, amely a Soros-birodalom egyik központjának is nevezhető. Ebben az államban található meg az a két irányítószám is, ahonnan minden évben a legtöbb adóbevételt regisztrálja az Egyesült Államok adóhivatala.

Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy Korányinak mégis honnan van erre pénze. Karácsony Gergely tanácsadójaként dolgozva havi egymillió forintot tehetett zsebre. Nemrég saját felesége, Mihalik Enikő buktatta le, mint kiderült, az Egyesült Államokból adott tanácsokat Karácsony Gergelynek, hiszen Mihalik szerint több mint egy éve nem hagyták el Amerikát.

Korányival tavaly november 30-én szüntették meg a munkaviszonyt a Városházán, ami azt jelenti, hogy 2021 szeptembere óta szó szerint távmunkában végezte tanácsadói feladatait. Mindez meglehetősen érdekes lehetett, már csak az időeltolódás miatt is. Arról, hogy Korányi milyen gyakran fordult meg személyesen a Városházán Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes beszámolója tanúskodik a leginkább.

Ő ugyanis tavaly december 14-én meg sem tudta mondani, hogy mikor látta utoljára Korányit személyesen.

Korányi ennél még jelentősebb összeget kapott a Soros Györgyhöz közeli Johns Hopkins Egyetemtől, ahol 2011 és 2017 között dolgozott, azt viszont maga az intézmény sem tudta megmondani, hogy pontosan mit. Korányi Linkedin-profilján az szerepel, hogy ebben az időintervallumban kutatóként tevékenykedett, mint kiderült, 25 millió forintot kapott 2011 és 2017 között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!