Szlovák drogot terjesztő dílereket fogtak a rendőrök - videó

150 rendőr vett részt abban az akcióban 2023 márciusban, amelyben 1500 adag kristályt, 8000 eurót, 1,5 millió forintot és 5 fegyvert foglaltak le 10 gyanúsítottól
150 rendőr vett részt abban az akcióban 2023 márciusban, amelyben 1500 adag kristályt, 8000 eurót, 1,5 millió forintot és 5 fegyvert foglaltak le 10 gyanúsítottól
Vágólapra másolva!
Közös akcióban számolt fel egy drogterjesztő bűnbandát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), a bűnözők egy hónap alatt 30 kilogramm kábítószert terítettek szét a Nyugat-Dunántúlon és a Csallóközben. Az ügynek eddig tizenhárom gyanúsítottja van, a banda két irányítóját letartóztatták.
Vágólapra másolva!

A KR NNI közleménye szerint régóta, évek óta harcolnak a Dunántúlon és Szlovákiában azért, hogy "a népszerű szlovák kábítószer",

a pikóként ismert drog terjedését visszaszorítsák.

Megjegyezték, hogy

A közlemény szerint a múlt hétvégi akcióban - Győrben, Tatabányán és Oroszlányban - 8 helyszínen 90 rendőr dolgozott. Embereket fogtak el, házakat kutattak át, aminek az lett az eredménye, hogy kábítószer-kereskedelem gyanújával 10 embert vittek be a kapitányságra kihallgatásra.

a KR NNI a szlovák NAKA-val közösen, felszámolta a nemzetközi bűnszervezetet, amely az elmúlt hónapban mintegy 30 kg kábítószert terített szét a Nyugat-Dunántúlon és a Csallóközben Forrás: police.hu

A kutatások során kristályos anyagú kábítószert, 8000 eurót, másfél millió forintos és a kereskedelmi tevékenységhez szükséges eszközöket, vagyis tasakokat, mérlegeket foglaltak le a nyomozók. Ezek mellett a pervitin előállításához használható kábítószerlabor kialakításához szükséges elemeket és alkatrészeket is.

A magyar nyomozókkal párhuzamosan a NAKA nyugati igazgatóságának rendőrei öt emberrel szemben intézkedtek és tartottak házkutatást náluk Szlovákiában.

A bevetés második napján a KR NNI debreceni, győri és pécsi egységei a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaival Baranya és Hajdú-Bihar vármegyében három embert fogtak el és hét helyszínen tartottak kutatásokat. A TEK-re azért volt szükség, mert az információk szerint három gyanúsított fegyvereket is tartott otthon.

fegyvereket is találtak a pikó dílereknél Forrás: police.hu

A kábítószergyanús anyagokon kívül lefoglaltak tőlük egy elektromos sokkolót, illetve öt különféle típusú fegyvert is,

köztük egy lefűrészelt csövű sörétes puskát, egy Keserű forgótáras pisztolyt, egy Zoraki maroklőfegyvert, és egy Mossberg pumpás puskát a hozzájuk tartozó lőszerekkel együtt.

A KR NNI győri nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsította meg a tizenhárom embert. Többségük bűnszövetségben követte el a bűncselekményeket, néhányuknál a bűnszervezeti elkövetés is megállapítható.

sok dílert fogtak a rendőrök Forrás: police.hu

A közlemény szerint a szervezetet irányító 30 éves, szlovák férfit és 25 éves, magyar élettársát, egy nőt kihallgatásuk után őrizetbe vették a nyomozók, és kezdeményezték a letartóztatásukat, amit időközben a Győri Járásbíróság el is rendelt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!