A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dohányzó beteg okozott halálos tüzet egy budapesti kórház COVID osztályán

Gondatlanságból, okozott, halálos, tüzet, a beteg, egy budapesti kórház, kórtermében,
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki 2021 áprilisában, öngyújtóval okozott tüzet az egyik fővárosi kórház kétágyas kórtermében, amelynek következtében egy hetvenes éveiben járó, ágyhoz kötött betegtársa olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül meghalt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy férfit 2021. április 1-jén vittek be az egyik budapesti kórházba, ahol koronafertőzés miatt a COVID Osztályon helyezték el egy kétágyas kórteremben. A mellette lévő betegágyon feküdt egy hetvenes éveiben járó férfi, aki korlátozottan mozgott, beszélni nem tudott, és - a férfihez hasonlóan - oxigént adtak neki. A férfi ebben az időben dohányzott. Cigaretta és öngyújtó is volt nála.

2021. április 6-án a férfi felült, elővette és meggyújtotta az öngyújtóját. Ettől

kigyulladt az ágyneműje, amit csak 2-3 perc múlva vett észre.

Ekkor viszont úgy megijedt, hogy hangosan segítségért kiáltott.

a rendörök helyszíni szemléjén készült fotók egyike Forrás: Fővárosi Főügyészség

A szakápolók meghallották a kiabálást és a kórteremhez szaladtak, ahol megkezdték a tűz eloltását, és az osztályon fekvő betegek kimenekítését, miközben hívták a rendőröket és tűzoltókat.

A férfit az egyik ápoló lerántotta a földre, aki ezután magától kikúszott a folyosóra.

Eközben a lángok átterjedtek a kórházi berendezési tárgyakra. Az ápolóknak nem sikerült a férfi égő ágya mögött fekvő beteg ágyát kitolni a kórteremből nem tudták kitolni, és a férfit sem tudták kimenekíteni, ezért egy újabb kézi tűzoltó készülékkel igyekeztek a lángokat megfékezni.

megégett telefon Forrás: Fővárosi Főügyészség

A helyszínre riasztott rendőrök bementek az égő kórterembe, és a karjukban kivitték az ágyában fekvő idős embert,

akit átadtak a mentőknek. A tűzoltók fékezték meg a lángokat. A súlyos égési sérüléseket elszenvedett nyugdíjas a gyors és szakszerű orvosi ellátás ellenére pár órán belül meghalt, és a tüzet okozó férfi is súlyos égési sérüléseket szenvedett.

36 embert kellett kimenteni Forrás: Fővárosi Főügyészség

A rendőröknek és ápolóknak a keletkezett tűz miatt összesen 36 beteget kellett biztonságos helyre menekíteniük, a kórterem berendezési tárgyaiban és eszközeiben pedig több mint 15 millió Ft kár keletkezett.

A Fővárosi Főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja, és rácsok mögé küldené.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!