A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

A legszerencsésebb híveket akár meg is érintheti Ferenc pápa

FERENC pápa; SZENT II. JÁNOS PÁL
Vatikánváros, 2022. február 2. Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének alkalmából, a megszentelt élet világnapján, 2022. február 2-án. Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította február 2-át a megszentelt élet világnapjává. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo
Vágólapra másolva!
Személyes pápai áldásra vágyik minden hithű, római katolikus ember. Kiderült, lesz-e lehetősége a híveknek a pápa közelségébe kerülni a budapesti pápalátogatás során. Erről írt a Bors.
Vágólapra másolva!

Pénteken, április 28-án érkezik hazánkba a szentatya. Háromnapos látogatásának utolsó napján Erdő Péter bíboros segítségével szentmisét tart a Kossuth Lajos téren. Ahogy írtuk, már készül a magyar tervezésű kazula a jeles eseményre és mostanra az is kiderült,

hogy Ferenc pápa vasárnap reggel, a szentmisén dönti majd el, odalép-e az őt élőben hallgató hívőkhöz, hogy megérintse őket.

"A tervek szerint beül a pápamobilba és onnan oszt áldást, de ha úgy érzi jónak, megkérheti a sofőrt, hogy álljon meg.

A misét egy óriási színpadon tartják, és mielőtt a pápát feltolják oda kerekesszéken, a pápamobillal tesz egy kört a téren.

Erre az eseményre nincs kőbevésett forgatókönyv, de a szervezők információink szerint úgy készülnek, hogy az egyházfő nem hagyja el a pápamobilt" - írta a Bors.

Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének alkalmából, a megszentelt élet világnapján, 2022. február 2-án Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Az, hogy odalép-e a tömeghez, alighanem egészségügyi állapota fogja meghatározni, mivel a 86 éves pápát az elmúlt években többször is meg kellett műteni. Fáj a lába és bár még tud járni, de nem sokáig képes állni. A cikk szerint azért még van remény, mivel többször előfordult, hogy minden erejét összeszedve odasétált egy emberhez és kezet fogott vele, vagy megsimogatta egy kisbaba fejét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!