A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Ezzel a vadonatúj, azúrkék géppel érkezik Budapestre Ferenc pápa

Vágólapra másolva!
Vadonatúj, azúrkék színű repülőgéppel érkezik ma Budapestre Ferenc pápa, és az őt kísérő személyzet is külünleges, hiszen a Szentatya a világ öt legjobban őrzött emberének egyike, így érkezése rendkívüli felkészültséget igényel - írta a Mandiner. 
Vágólapra másolva!

Az olasz nemzeti légitársaság egyik legújabb repülőgépével érkezik Budapestre ma Ferenc pápa. A római pápákat apostoli útjaikra hagyományosan a nemzeti légicég fuvarozza, az Alitalia csődje után a megtisztelő feladatot az újonnan létrehozott ITA Airways vette át - írta a portál.

A pápa szárnya

A pápa már repült a légitársasággal, akkor köszönetet mondott az ITA-nak, amiért „bizonyos értelemben a pápa szárnya", így pedig

A fedélzeten az ITA magasrangú küldöttsége köszönti majd a 41. apostoli útjára induló szentatyát: Antonino Turicchi, az ITA Airways elnöke; Fabio Maria Lazzerini vezérigazgató, valamint Emiliana Limosani kereskedelmi igazgató.

A vadonatúj gépen debütál majd az ITA szintén vadonatúj formaruhája: a három pilótából és hat légiutaskísérőből álló személyzet tagjai most viselik majd először az új egyenruhát, melyet alig egy héttel a budapesti út előtt mutattak be. A személyzet által végzett munkát egyébként egy külön csapat is segíti, akik a cég különleges járatainak megszervezéséért és kiszolgálásáért felelősek.

Ferenc Pápa várhatóan nem sokkal délelőtt 10 óra előtt érkezik meg Budapestre Forrás: Origo

Budapest felkészült

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér készen áll a szentatya fogadására. Az ilyenkor szokásos nemzetközi protokoll természetesen rendkívül szigorú, hiszen

a pápa a világ öt legjobban őrzött emberének egyike, érkezése rendkívüli felkészültséget igényel.

Az Európa legjobb repülőterének választott budapestin többek között olyan szempontokra kell figyelni, mint a sterilitás: sterilen tartani a területet azt jelenti, hogy a Rómából érkező pápai járat állóhelyére és környékére még az egyébként is komoly biztonsági szabályok közepette is kiemelten figyelnek. Egyes egyházi forrásaink szerint két repülőgép érkezik az örök városból (ezt más, a szervezésre rálátó körök nem tudták megerősíteni), arra a területre pedig, ahol a „pápai flotta" (egy vagy két) gépe áll majd, csak a legmagasabb szintű engedéllyel lehet belépni péntek reggeltől vasárnap estig.

A budapesti repülőtéren történik majd Őszentsége hivatalos köszöntése és búcsúztatása is, amelyen egyházi és állami méltóságok mellett katolikus intézményekben dolgozók gyermekei is hivatalosak.

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követheti a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjáról minden részlet megtalálható a HírTV oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!