Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Amennyiben a zsidó-keresztény kultúra megszűnik, úgy Európa is megszűnik

LATORCAI Csaba, Latorcai Csaba, közbeszerzés, uniós forrás, helyreállítási alap
Budapest, 2022. szeptember 20. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond a Közbeszerzési Expó 2022 megnyitóján a Millenáris Parkban 2022. szeptember 20-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Latorcai Csaba, a Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP főtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az uniós forrásokról, valamint az európai jövőről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, az uniós források tekintetében Magyarország minden tekintetben megfelel az EB elvárásainak, nemrégiben az igazságügyi reformot is végrehajtották. Hosszas tárgyalások zajlottak, amelyek során a kormány bemutatta, mire fordítaná a forrásokat, ezek mindegyikét igen magasra értékelve fogadták el. Ennek fényében kijelenthető, a labda az EB térfelén pattog, azaz most már tényleg meg kellene kezdeni a pénzek folyósítását.

Amennyiben ezek beindulnak, úgy az első részletek az eddig már kifizetett magyar költségvetési források visszafizetését szolgálják, de mindezek mellett jutni fog más programokra is, a hazai vállalkozások támogatására is. Ám ahhoz, hogy mindez megtörténjen, szükség van arra is, hogy a hazai baloldali ellenzék és annak európai politikusai ne gördítsenek újabb akadályokat a kifizetések elé. Egész egyszerűen megengedhetetlen, hogy a legnagyobb hazai ellenzéki párt elnöke arra büszke, hogy eddig sikerült meggátolni azt, hogy az ország hozzájusson az uniós forrásokhoz.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről