Nem sikerült Pankotai Liliék akciója, a Sándor Palota nyílt napján akartak cirkuszolni, de odament hozzájuk Novák Katalin

Tüntetés, demonstráció, tanár-diák tüntetés, diáktüntetés, tanár, diák, Egységes Diákfront, PDSZ, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, menet a Szent István Bazilikától, Budapest, 2023.05.03.
Pankotai Lili
Vágólapra másolva!
Vasárnap Pankotai Lili vezetésével pár tucat baloldali tüntető megpróbálta megzavarni a köztársasági elnök hivatalában megrendezett nyílt napot, de ezúttal sem jártak sikerrel. Novák Katalin köztársasági elnök váratlanul megjelent a helyszínen, és nyugodtan válaszolt az olykor indulatos, olykor demagóg kérdésekre. Egy tanár valamit kérdezett a köztársasági elnöktől, de a kiképzett, 18 éves aktivista, Pankotai Lili belekiabált és elskandálta a betanult, saját kérdését. Mint ismert: Pankotai Lilit az amerikai követség háborúpárti kampányában részt vett baloldali háttérember, Somogyi Zoltán képezte ki - erről fénykép is készült.
Vágólapra másolva!

A volt indexesek blogján, a Telexen közölt videó alapján pár tucat tüntető vett részt azon a megmozduláson, amit vasárnapra szerveztek a köztársasági elnöki hivatal elé.

A demonstrálók ezúttal a mai napra meghirdetett nyílt napot próbálták megzavarni, de teljes csőd lett a vége.

Pankotai Lili és Somogyi Zoltán Forrás: Bohár Dániel Facebook-oldala

A helyszínen ugyanis megjelent Novák Katalin, aki higgadtan válaszolt a provokatívnak szánt kérdésekre. A tiltakozók nem egyszer személyeskedni kezdtek, és durván támadták a köztársasági elnököt. Miután nem jártak sikerrel, hazakullogtak.

A Telex felvételén jól látszik, hogy a tüntetőket ezúttal is Pankotai Lili vezette. Emlékezetes, a baloldali aktivista nemrég azzal bukott le, hogy a baloldali tanácsadóval, háttéremberrel, Somogyi Zoltánnal egyeztetett az egyik akciójuk előtt. Somogyi személye azért is érdekes, mert hozzá köthető a baloldal háborúpárti plakátkampánya, amit az amerikai nagykövetség támogat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről