A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A belügyminiszter közvetlen munkatársának hazudta magát egy csaló - videó

A csaló rendőr hamis jelvénye és igazolványa
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az V. és XIII. Kerületi Ügyészségen az ellen a férfi ellen, aki társaival együtt megtévesztett egy házaspárt és milliókat csalt ki tőle. A férfi azt állította, hogy az egyikük magasrangú rendőr, aki segíteni tud a házaspárnak, amivel a csalók 5 millió forinthoz jutottak. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 51 éves férfi 2019 őszén megtudta, hogy ismerősei meg akarnak venni egy házat, de a vásárlás az Izraelben élő tulajok miatt megakadt. Eldöntötte, kicsalja a pénzüket.Tervébe bevont egy 48 éves férfit. Rávette, hogy izraeli származású, izraeli kapcsolatokkal rendelkező, magasrangú rendőrnek adja ki magát. Elhitették a párral, hogy közvetítőként tudnak nekik segíteni az adás-vétel lebonyolításában, csak meg kell fizetni a költségeiket. A két csaló találkozott a házaspárral.

A fiatalabb azt mondta, közvetlenül a belügyminiszter mellett dolgozik és tud nekik segíteni.

A csaló rendőr hamis jelvénye és igazolványa Forrás: police.hu

A férfi többször beszélt a párral, melyek során arról számolt be, hogy jól haladnak a tárgyalások, többször járt Izraelben és meg is vette a házat a saját nevére. A hitelesség látszata érdekében hamis angol, magyar és héber nyelvű iratokat – szerződést, meghatalmazást és egyéb okiratot – is mutattak a becsapott áldozatoknak. Ezeket egy bűntársuk készítette. A csalóknak volt még két másik társuk, akik a megbeszélések helyszínére szállították a férfiakat. A csalók az állítólagos ügyintézés költségeire hivatkozva több részletben,

összesen 5 millió forintot szereztek, amit szétosztottak egymás között.

A vádirat szerint a csalást kitervelő, 51 éves férfi 2019 márciusában egy másik férfit is becsapott. Tőle 350 ezer forintot csalt ki annak az ígéretével, hogy külföldi munkavállaláshoz segít neki papírokat szerezni.

Az ügyészség az ügyben 5 személlyel szemben folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt,

továbbá az 51 éves vádlott esetében további egy rendbeli csalás miatt emelt vádat. A kerületi ügyészség az csalást kitervelő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!