Tagadta bűnösségét a sofőr, aki a felforrósodott buszban felejtett egy kislányt

Vágólapra másolva!
Tavaly júniusban a tomajmonostorai óvodabusz helyettes sofőrje nem vette észre, hogy egy négyéves kislány nem szállt le a buszról. A kocsit lezárta és a tűző napon hagyta. A kislány órákat volt a felmelegedett buszban, mire megtalálták. A mentők kórházba vitték, de napokkal később meghalt. A sofőr ma az előkészítő ülésen tagadta a bűnösségét – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A sofőr, rezzenéstelen arccal hallgatta végig a vádiratot a bíróságon. A tárgyaláson ott voltak a 4 éves kislány szülei is, ők könnyeikkel küszködve hallgatták, hogy a gyerekük mibe halt bele.

A kislány többek között hőgutát kapott és többszervi elégtelensége lett a hőségben.

Forrás: Origo

A férfi nem vallotta magát bűnösnek a bíróságon, így az ügyben tárgyalást fognak lefolytatni.

Ha bűnösnek vallotta volna magát, akkor fogházbüntetésre ítélte volna a bíróság foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt – írja a Blikk.

Ahogyan azt korábban megírtuk, tavaly Június 7-én reggel egy helyettesítő sofőr dolgozott a tomajmonostorai óvoda és iskola közös buszán, aki a gyerekeket nem ismerte jól. A férfi, fuvarja végeztével az iskolánál megállt, és megvárta, amíg a gyerekek leszállnak, de

elkerülte a figyelmét, hogy egy kislány még a buszon maradt, ezért lezárta.

A kislány 6 órát volt a felforrósodott buszban, mire megtalálták. A mentők kórházba vitték, de pár nappal később meghalt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!